Aktia introducerar en kortapplikation


Aktia Bank Abp
Pressmeddelande
10.5.2016

 

Aktia lanserar en alldeles ny Aktia Kort-applikation för mobil betalning under 2016. I första skedet tar man i bruk en applikation med vilken användaren kan följa med sitt saldo och sina kortbetalningar i realtid. I höst får appen en betalningsegenskap: ett virtuellt betalkort kommer att se dagens ljus.

- Aktia vill erbjuda sina kunder omfattande digitala tjänster och förnya bankverksamheten, berättar Christoffer Rosqvist som ansvarar för Aktias kortverksamhet. – Flexibla små banker kan med sina digitala tjänster utmana de stora aktörerna. Också genom samarbetet med R-kioskerna når vi ut till kunderna på ett helt nytt sätt.

Mobil betalning kommer att förändra sätten att betala inom de närmaste åren. Aktia har redan länge utvecklat nya betalningssätt för att underlätta vardagen och var bl.a. den första banken som introducerade korten för kontaktlös betalning på marknaden. Till den nu lanserade kortappen till fogas nya funktioner under årets lopp.

– Kunden kan hantera sina kort på ett alldeles nytt sätt, konstaterar Rosqvist. Appen ökar dessutom säkerheten då den kan användas för att begränsa kortanvändningen på nätet eller inom ett visst geografiskt område och vid behov också för att spärra korten. 

Den digitala omvälvningen i branschen försnabbas i takt med att kontanter används allt mindre och efterfrågan på mobila banktjänster ökar. Aktia har fokus på kundservice och avser att gå i spetsen för utvecklingen. 

 

Aktia Bank Abp

 

Mera information:

Christoffer Rosqvist, direktör, kort och betala, tfn 050 577 0858