Kommuniké från BTS Group ABs årsstämma


Stockholm, Sverige, 2016-05-10 11:14 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Årsstämman fastställde föreslagen utdelning till aktieägarna om 2,35 kronor per aktie. Som avstämningsdag för utdelningen fastställdes torsdagen den 12 maj 2016. Utdelningen beräknas utbetalas tisdagen den 17 maj 2016.

Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2015. För tiden intill slutet av nästa årsstämma omvaldes till ordinarie styrelseledamöter: Mariana Burenstam Linder, Henrik Ekelund, Stefan Gardefjord och Dag Sehlin. Michael Grindfors har avböjt omval. För tiden intill slutet av nästa årsstämma nyvaldes Reinhold Geijer till ordinarie ledamot samt till styrelsens ordförande. Beslutades att till revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma utse Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB (omval).

Styrelsearvodet fastställdes till oförändrat totalt 875 000 kr intill nästa årsstämma att fördelas med 350 000 kronor till ordföranden och 175 000 kronor till respektive styrelseledamot som inte är anställd i koncernen. För utskottsarbete skall utgå ett totalt arvode om 90 000 kronor.

Årsstämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag om fastställande av instruktion för valberedningen innebärande bland annat att valberedningen skall utgöras av representanter för de tre röstmässigt största aktieägarna baserat på Euroclear Sweden AB:s uppgifter per 30 september 2016, jämte styrelsens ordförande, och denna instruktion gäller tills vidare.

Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor till ledande befattningshavare.

Årsstämman beslutade enhälligt i enlighet med styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att längst intill nästa årsstämma fatta beslut om emission av aktier eller konvertibler medförande att maximalt 1 200 000 B-aktier kan utges. Bemyndigandet avser företagsförvärv.

Styrelsen

BTS Group AB

 

För ytterligare information:

Stefan Brown, CFO, 08-58 70 70 00

För mer information om BTS, gå till www.bts.com


Attachments

Kommuniké från årsstämma 160510.pdf