Länssjukhuset Ryhov i Jönköping köper in fyra C-RAD-system

Pressmeddelande 2016-05-13


C-RAD har tagit emot en order på tre Catalyst HD™-system och ett Sentinel 4DCT™-system från Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Det totala ordervärdet ligger på 5,2 miljoner kronor.

Catalyst HD™-systemet kommer att levereras med en komplett mjukvarukonfiguration som innehåller moduler för andningsstyrd strålbehandling, patientpositionering och rörelseövervakning samt gränssnitt för CT och linjäracceleratorn Varian TrueBeam®. Kunden har även valt att beställa C-RADs unika audiovisuella couching-funktion som stödjer interaktiv andningsstyrd strålbehandling. Leveransen och installationen av ordern är planerad till augusti 2016.

Catalyst HD™- och Sentinel™-systemen gör det möjligt med de sofistikerade strålbehandlingstekniker som blir allt vanligare. Med denna dubbla lösning stödjer C-RAD hela 4D-behandlingskedjan, från bildtagning till behandling. Andningsstyrd strålbehandling används ofta när det område som ska behandlas ligger nära hjärtvävnad eller för särskilda behandlingar där tumörens position varierar med andningscykeln.

 

– Det är ett sant nöje att få välkomna cancercentrumet vid Ryhovs Länssjukhus till den snabbt växande gruppen C-RAD-kunder. Catalyst HD utvecklades specifikt för det snabbväxande segmentet stereotaktisk strålbehandling (Stereotactic Radiation Therapy, SBRT) och stereotaktisk strålkirurgi (Stereotactic Radiosurgery, SRS), men med Catalyst HD kan Catalyst-systemets dokumenterade fördelar även användas för att behandla bröstcancerpatienter och patienter med andra indikationer. På så vis kan kliniken dra nytta av alla ytskanningsteknikens fördelar, säger Tim Thurn, VD på C-RAD.

 

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 43 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet håller på att integreras. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).


Attachments

PR 20160513 Order Jönköping_SWE.pdf