QPR Software mukana Gartnerin Enterprise Business Process Analysis -tutkimuksessa


Helsinki, 2016-05-26 09:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- QPR Software on mukana kansainvälisen ICT-alan tutkimus- ja konsultointiyritys Gartnerin julkistamassa Market Guide -tutkimuksessa. Julkaisun ovat kirjoittaneet Marc Kerremans ja Samantha Searle. Kyseinen tutkimus listaa maailmanlaajuisesti 22 edustajaa, jotka tarjoavat ratkaisuja Enterprise Business Process Analysis -markkinoilla (EBPA). Arvioitu vuotuinen markkinakoko, joka koostuu kyseisten ohjelmistojen tuotteiden lisenssi- ja ylläpitotuloista, on 750-850 miljoonaa dollaria.

Gartnerin määritelmän mukaan EBPA on liiketoimintamallinnuksen ja –analyysin osa-alue, jonka tavoitteena on muuttaa ja parantaa organisaatioiden suorituskykyä ja tuloksia. ”Toisin kuin perinteisempi liiketoimintaprosessien analyysi, EBPA tukee sekä asiantuntijoita (mallintajia ja analyytikkoja) että toimintoja suorittavia henkilöitä heidän työssään. Tämä johtaa prosessien parantamisen ja kehittämisen demokratisointiin, parempaan tiedon löytämiseen ja levittämiseen.”

EBPA -ohjelmistomarkkinat jatkavat kasvuaan johtuen digitalisoinnista ja monista muista tekijöistä, jotka vaativat ohjelmistotyökaluja liiketoimintamuutoksen hallintaan. Gartnerin mukaan "EBPA-markkinat voidaan segmentoida neljään tyypilliseen sovellusalueeseen: strategiasta toteutukseen, liiketoimintaprosessien analyysi, kokonaisarkkitehtuuri ja liiketoimintaprosessien automatisaatio. Jokaisella sovellusalueella on omat sidosryhmänsä, roolinsa, tavoitteensa sekä niihin liittyvät tuote-ominaisuudet ja toiminnot."

"Olemme ilahtuneita mukanaolostamme tutkimuksessa. Olemme panostaneet laajasti ohjelmistoomme, joka tukee liiketoiminnan muutosta, strategian toteuttamista, asiakaspolkujen kartoittamista, liiketoimintaprosessien hallintaa sekä niiden analyysia. Esimerkiksi huippuluokan prosessien louhintateknologiallemme on myönnetty useita patentteja. Kyseisen teknologian ansiosta organisaatioiden johto ja prosessikehittäjät voivat tehokkaasti löytää pullonkauloja, turhia variaatioita ja tehottomuutta toiminnasta – ja säästää merkittävästi kustannuksistaan. QPR:n asiakkaat eri toimialoilla ovat käyttäneet tätä teknologiaa menestyksekkäästi optimoimalla tuotannon, logistiikan, myynnin ja asiakaspalvelun prosesseja", sanoo QPR Softwaren toimitusjohtaja Jari Jaakkola.

QPR Software Oyj

QPR Software Oyj (Nasdaq Helsinki) tarjoaa asiantuntijapalveluja ja ratkaisuja toiminnan johtamiseen ja kehittämiseen, sekä muutoshankkeiden ja operatiivisen toiminnan tukemiseen. Näiden tueksi QPRSoftware toimittaa yli 50 maassa strategian toimeenpanon, tulos- ja prosessijohtamisen, prosessianalyysin sekä kokonaisarkkitehtuurin ratkaisuja tukevia ohjelmistoja.

QPR Softwaren kattava asiantuntijatiimi ja 25 vuoden kokemus takaavat asiakkaillemme näkyvyyden heidän liiketoimintaansa ja antavat keinot tehdä oikeat päätökset. Toiminta-aikanamme olemme myyneet yli miljoona ohjelmistolisenssiä, jotka ovat käytössä 2 000 organisaatiossa.

Dare to improve. www.qpr.fi

Gartner Market Guide

Gartner ei kannata yksittäisiä toimittajia, tuotteita tai palveluita, joita se kuvaa raporteissaan, eikä suosittele teknologian käyttäjiä valitsemaan ainoastaan toimittajia, joita se listannut parhaaksi tai muulla tapaa arvostanut. Gartner tutkimusjulkaisut koostuvat Gartnerin tutkimusorganisaation mielipiteistä ja niitä ei pidä tulkita tosiasioiden lausunnoiksi. Gartner kiistää kaikki ilmaistut tai oletetut takuut liittyen tähän tutkimukseen, mukaan lukien takuut kaupallisesta hyödynnettävyydestä tai sopivuudesta tiettyyn tarkoitukseen.

Lisätietoja: 

Jussi Siltanen, tuotemarkkinointipäälikkö, QPR Software Oyj

puh. 050 486 0007

sähköposti: jussi.siltanen(at)qpr.com