Lars Nyberg förslås bli ny styrelseordförande och styrelseledamot i C-RAD

Pressmeddelande 2016-06-16


Lars Nyberg förslås bli ny styrelseordförande och styrelseledamot i C-RAD

 

C-Rad AB (publ) (”C-RAD” eller ”Bolaget”) meddelade idag att bolagets valberedning har beslutat att föreslå att Lars Nyberg väljs till ny styrelseordförande och styrelseledamot i C-RAD vid extra bolagstämman den 13 juli 2016.

 

Lars Nyberg var under 2007–2013 VD och koncernchef för TeliaSonera AB. Mellan 1995 och 2003 var Lars styrelseordförande och VD för det USA-baserade IT-företaget NCR Corp (NYSE:NCR). Han fortsatte som företagets styrelseordförande fram till 2005. Tidigare har Lars innehaft ett antal ledande befattningar inom Philips och ingick i Philips Group Management Committe. Lars är ordförande i Entrust Datacard styrelse i vilken han invaldes 2003. Han har också varit styrelseordförande i Autoliv, Micronic, IBS och Cashguard. Dessutom har Lars suttit i styrelsen för Sandvik samt Snap-On tools i USA.

 

”C-RAD är naturligtvis ett litet bolag men som jag tycker är ett väldigt spännande bolag som är baserat på teknologi och för framgång måste lyckas i internationella marknader som USA och Asien. Jag hoppas och tror att jag kan stötta bolagets VD på den resan”, kommenterar Lars Nyberg.

 

C-RAD är under kraftig tillväxt och befinner sig nu i en global kommersialiseringsfas i en föränderlig medicinsk industri som är en följd av den teknologiska utvecklingen inom området.

 

”Valberedningen är därför mycket glada över att kunna föreslå Lars Nyberg som ny styrelseordförande och styrelseledamot i C-RAD. Valberedningens bedömning är att Lars kommer att tillföra synnerligen värdefull kompetens och erfarenhet till bolaget med hans betydande, långa och framgångsrika karriär både internationellt och i Sverige”, säger Olle Stenfors, ordförande i valberedningen.

 

Bolagets huvudägare har för avsikt att ingå ett optionsavtal med Lars Nyberg efter tillträdet som styrelseordförande.

 

Börje Bengtsson som varit styrelsens ordförande sedan 2007 kvarstår i styrelsen som ordinarie ledamot. Med valberedningens förslag om Lars Nyberg som ny styrelseordförande och styrelseledamot kommer styrelsen att bestå av Börje Bengtsson, Peter Hamberg, Brian Holch Kristensen, Lars Nyberg, Bengt Rolén och Kicki Wallje-Lund.

 

Valberedningens förslag kommer att offentliggöras i kallelsen till C-RADs extra bolagsstämma som hålls den 13 juli 2016. Valberedningen består av Olle Stenfors utsedd av familjen Stenfors, Per Hamberg utsedd av familjen Hamberg samt Börje Bengtsson, styrelsens ordförande.

 

För ytterligare information, besök www.c-rad.com eller kontakta:

 

Per Hamberg, ledamot i Valberedningen, e-post per.hamberg@c-rad.com

 

Informationen är sådan som C-Rad AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappers-marknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.

Informationen lämnades för offentliggörande den 16 juni 2016 kl. 08:31.

 

Om C-RAD

 

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda

 

dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 43 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet håller på att integreras. C-RAD AB är noterat på Nasdaq Stockholm.

 

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

 


Attachments

PR 20160616 Lars Nyberg förslås bli ny styrelseordförande och styrelseledamot i C-RAD_SWE.pdf