Kapitalforeningen Formuepleje Merkur – Ændret investeringsinstruks


På Forvalters bestyrelsesmøde den 16. juni 2016 er der foretaget følgende ændringer i foreningens investeringsinstruks.

Eksponering mod enkelt udsteder i dansk realkredit mv.

Eksponeringen mod en enkelt udsteder af dansk realkredit mv. var fejlagtigt angivet som en procentdel i forhold til formuen. Instruksen ændres, således at eksponeringen mod en enkelt udsteder af dansk realkredit mv. korrekt angives i forhold til afdelingens obligationsportefølje i stedet for i forhold til formuen.

Det bemærkes, at ændringen er en stramning af den tidligere instruks.

Opdatering af likviditetsrisiko

Indløsningstiden for at blive placeret i en bestemt likviditetsgruppe er præciseret, hvor dage i øvrigt skal tolkes, som antal bankdage. Fremadrettet anvendes likviditets-grupperne Ultralikvid (1 dag), Mellemgod (Op til 30 dage), Begrænset (Op til 120 dage) og Illikvid (over 120 dage). Likviditetsgruppen God udgår.

Der er angivet nye grænser for de respektive likviditetsgrupper, samt tilføjet en præcisering ved tilføjelsen af rækken ”Akkumuleret max på investeringstidspunktet”. De nye grænser er som følgende.

Likviditetsgruppe Max andel på investeringstidspunktet Absolut minimum Akkumuleret max på investeringstidspunkt
Ultralikvid, UL (1 dag) 100 % 40 % UL+MG+B+IL 100 %
Mellemgod, MG (op til 30 dage) 60 % 0 % MG+B+IL       60 %
Begrænset, B (op til 120 dage) 40 % 0 % B+IL ≤     40 %
Illikvid, IL (over 120 dage) 15 % 0 % IL ≤    15 %

Eksempelvis, hvis der investeres 15% i illikvide investeringer kan der samtidig maksimalt investeres 25% i begrænset likviditet.

Det præciseres, at tiltag til nedbringelse af passive overskridelser af likviditetsrisikoen skal iværksættes senest 30 dage (bankdage) efter overskridelsesdatoen.

I overensstemmelse med bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer § 5, stk. 2 offentliggøres ændring af investeringsinstruksen inden for 8 hverdage fra bestyrelsesbeslutningen. Ændringen træder i kraft den 27. juni 2016.

Eventuelle henvendelser vedrørende denne meddelelse kan rettes til direktør Søren Astrup på tlf. 87 46 49 20.

 

Med venlig hilsen

 

Søren Astrup, direktør

Formuepleje A/S