Ledande cancercentrum i Kina utrustas med teknik från C-RAD

Pressmeddelande 2016-07-01


C-RAD har tagit emot en order från den kinesiska distributören av Catalyst™- och Sentinel™-systemen. Systemen ska installeras på ledande cancercentrum i Kina, och det totala ordervärdet ligger på cirka 7,6 miljoner kronor.

 

Catalyst™-systemen kommer att installeras på linjäracceleratorerna Varian True Beam™ och Elekta Versa HD™. Systemen levereras med olika mjukvarukonfigurationer som innehåller mjukvarumoduler för patientsetup, patient positionering och andningsstyrd strålbehandling, inklusive de gränssnitt som krävs för kommunikationen med behandlingssystemen. Dessa gränssnitt möjliggör en sömlös integration för patientsynkronisering samt automatisk patientsetup och styrning av strålningen för behandling av tumörer som kan förflytta sig vid andningsrörelser.

 

Systemen förväntas att levereras och installeras inom 12 månader.

 

C-RAD har sitt asiatiska huvudkontor i Shanghai. I Kina arbetar C-RAD både med en egen säljorganisation och via en distributör, Beijing HGPT Technology & Trade, vid försäljningen och marknadsföringen av C-RADs och Cyrpas produktlinjer. Installation, klinisk tillämpning och service tillhandahålls både av distributörens ingenjörer och av C-RADs egen personal. Distributörens säljorganisation har en stark närvaro i Kinas ekonomiskt viktiga regioner.

 

I maj var C-RAD och Beijing HGPT värdar för ett kliniskt symposium i Shanghai. Såväl internationella som inhemska talare presenterade de kliniska erfarenheter och forskningsresultat de uppnått med C-RAD-systemen. Över 100 kunder deltog i symposiet.

 

– Efter att C-RAD fått godkännande för Catalyst började vi marknadsföra produkten. I maj lanserades Catalyst vid ett mycket framgångsrikt event här i Shanghai. Intresset från fysiker och onkologer från ledande cancercentrum i hela Kina ledde till spännande presentationer och intressanta föreläsningar under symposiet. De första upphandlingar där vårt erbjudande omfattade Catalyst resulterade i våra första ordrar. Vi ser fram emot att ge support till gruppen av Catalyst-användare här i Kina samt få den att växa, säger Wen Bing, ordförande i  Beijing HGPT Technology & Trade.

 

– Denna order visar hur stark vår närvaro är i Kina. Samarbetet med vår distributör för Sentinel, Catalyst och Cyrpa-laserprodukterna är mycket framgångsrikt. Under årets första kvartal fick vi marknadsgodkännande för Catalyst i Kina. Deltagandet i symposiet överträffade våra förväntningar och understryker den snabba tillväxten på den kinesiska sjukvårdsmarknaden. Vi arbetar kontinuerligt för att stärka vår närvaro på den viktiga kinesiska marknaden, säger Tim Thurn, VD för C-RAD.

 

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 43 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet håller på att integreras. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).


Attachments

PR 20160701 Ledande cancercentrum i Kina utrustas med teknik från C-RAD_SWE.pdf