NGS Group AB: NGS Group förvärvar e-Quality Personalkraft AB


NGS Group fortsätter att utveckla sin verksamhet genom förvärv av bemannings- och rekryteringsbolaget e-Quality med dotterbolaget Octapod.

e-Quality och Octapod är verksamma inom bemanning och rekrytering av tjänster inom socialtjänsten, tandvården och andra befattningar inom hälso- och sjukvård. Företagen grundades år 2000 och 2001 av Louise och Sven Molin, som drivit bolagen gemensamt sedan dess. Bolagen omsatte tillsammans cirka 10 Mkr 2015 med ett rörelseresultat om cirka 0,9 Mkr. För 2016 bedöms nettoomsättningen i bolagen uppgå till cirka 9 Mkr med ett rörelseresultat om cirka 0,5 Mkr.

Louise Molin, VD, kommer fortsatt vara en drivande kraft i verksamheten och utgör en viktig del av ledningen för de båda bolagen.

"NGS har varit branschkollegor till oss under många år och det har varit ett nöje att följa deras framgångsrika resa. I och med dagens affär kommer vi tillsammans utveckla NGS tjänsteutbud med bemanning av socionomer. Den gör att vi får en möjlighet att knyta ihop våra respektive verksamheter i ett gemensamt och dynamiskt sammanhang. Detta kommer att bidra till att bolagen utvecklas och vi kan arbeta för att bli ännu bättre på det vi gör idag", säger Louise Molin, VD och grundare av e-Quality och Octapod.

"NGS söker kontinuerligt förvärv som stärker vår position på marknaden. Vi har under en tid sökt potentiella förvärv för att utveckla bemanning av socionomer inom socialtjänsten för att möta en växande efterfrågan på dessa tjänster. e-Quality och Octapod har ett gott renommé på marknaden och arbetar på ett likartat sätt som NGS, med liknande värderingar och synsätt som bas. Vi är idag väldigt nöjda med att kunna offentliggöra detta förvärv. e-Quality med dotterbolaget Octapod kommer bli en förstärkning och breddning av NGS verksamhetsområde Vård ", säger Ingrid Nordlund, VD för NGS Group.

Avtalet skrevs under den 1 juli 2016. Köpeskillingen för ett skuldfritt e-Quality och Octapod består av en fast köpeskilling om 1,8 Mkr vilken erläggs kontant. En kontant tilläggsköpeskilling utgår med 0,5 Mkr vid ett rörelseresultat om 0,5 Mkr för 2016. Denna kan överstiga eller understiga detta belopp beroende på utfallet. NGS tillträder bolagen idag, den 1 juli 2016. Bolagens verksamhet kommer att redovisas i NGS-koncernens finansiella rapportering från och med tredje kvartalet 2016.

För ytterligare information kontakta Ingrid Nordlund, VD för NGS Group på telefon 0704-14 81 28 eller via mail till ingrid.nordlund@ngsgroup.se. Se även www.ngsgroup.se.

Denna information är sådan som NGS Group AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden, lagen om handel med finansiella instrument samt Nasdaq Stockholms regelverk.
Informationen lämnades för offentliggörande den 1 juli 2016 kl. 12:20.


Attachments

NGS Group förvärvar e-Quality