Bill Dowd utnämns till chef för det amerikanska dotterbolaget C-RAD Inc.

Pressmeddelande 2016-07-08


C-RAD har utsett en chef för den nordamerikanska verksamheten. Bill Dowd tillträder rollen som ”President of C-RAD Inc.” den 11 juli 2016.

 

Bill Dowds affärsmässiga bakgrund har länge varit fokuserad på försäljningen av sofistikerad medicinsk utrusning. Under de sista tio åren har han varit aktiv inom strålbehandlingsområdet, som Vice President of Sales and Marketing på Nucletrons amerikanska dotterbolag, ett bolag som senare förvärvades av Elekta. Innan dess var han CEO på Eckert & Ziegler Debig, Inc., med ansvar för hela den amerikanska verksamheten, inklusive försäljning, service och produktion. Han har en MBA och en masterexamen i biologi.

 

Med sina cirka 2 800 strålbehandlingscentrum står den nordamerikanska marknaden för nästan halva den globala marknaden. Under 2015 ökade orderingången med nästan 30 procent jämfört med föregående år, och Nordamerika blev därmed C-RADs starkaste försäljningsregion.

 

– Jag är stolt över att få ta över ansvaret för uppbyggnaden av C-RADs nordamerikanska verksamhet. Vårt team ser fram emot att föra ut vår revolutionerande teknik till många fler läkare och deras patienter, vilka kommer att ha stor nytta av högkvalitativ strålbehandling med minimala biverkningar, säger Bill Dowd.

 

– Under det senaste året blev Nordamerika för första gången C-RADs största region med avseende på orderingången. Detta resultat understryker hur viktig denna marknad är för oss. Vi har åtagit oss att vidareutveckla vår närvaro där och arbeta med våra amerikanska kunder för att nå samma ledande position inom rörelseövervakning som vi redan har skaffat oss i Europa och håller på att bygga upp i Asien. Med Bill Dowd får vi en rutinerad företagsledare med djup erfarenhet och ett väletablerat nätverk inom strålbehandling. Detta kommer att hjälpa oss att bygga ytterligare relationer och stärka den lokala organisationen så att den blir ännu bättre förberedd för framtida kundbehov, säger Tim Thurn, VD för C-RAD.

 

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 43 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet håller på att integreras. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E.post investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).


Attachments

PR 20160708 Bill Dowd utnämns till chef för det amerikanska dotterbolaget C-RAD Inc._SWE.pdf