Kommuniké från extra bolagsstämma i C-RAD AB (publ) den 13 juli 2016

Pressmeddelande 2016-07-13


Val av styrelse

Extra bolagsstämman beslutade att styrelsen ska bestå av sex stycken ledamöter utan suppleanter och att välja Lars Nyberg till ny styrelseledamot och styrelseordförande. Övriga styrelseledamöter är fortsatt Börje Bengtsson, Peter Hamberg, Brian Holch Kristensen, Bengt Rolén och Kicki Wallje-Lund.

 

Beslut om styrelsearvode till valda styrelseledamöter

Extra bolagsstämman fastställde 2016 års årsstämmas beslut om att styrelsearvode ska utgå med ett årligt belopp om 200 000 kronor till den nyvalde styrelseordföranden. I och med beslutet ökar det totala styrelsearvodet med 100 000 kronor då styrelsen utökades med en ledamot.

 

 

 

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, telefon +46-18-66 69 30, e-post investors@c-rad.com

Informationen är sådan som C-RAD ska offentliggöra enligt lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 13 juli 2016 kl. 16:00.

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 43 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet håller på att integreras. C-RAD AB är noterat på Nasdaq Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

 

 

 


Attachments

PR20160713 Kommuniké från extra bolagsstämma 13 juli 2016.pdf