Två kunder i Belgien beställer C-RAD-system

Pressmeddelande 2016-08-19


C-RAD har fått en order på ett Catalyst HD™-, ett Catalyst™- och ett Sentinel 4DCT™-system från två strålbehandlingscentrum i Belgien. Det totala ordervärdet ligger på 6,1 miljoner kronor.

 

Catalyst HD™ och Catalyst kommer att levereras med en komplett mjukvarukonfiguration, som innehåller moduler för andningsstyrd strålbehandling, patientsetup, patientpositionering och rörelseövervakning. I leveransen ingår också gränssnitt för linjäracceleratorerna Varian och Elekta samt till strålbehandlingsklinikernas datortomografer. Kunderna har även valt att beställa C-RADs unika audiovisuella couching-funktion som stödjer interaktiv andningsstyrd strålbehandling.

Leveranserna och installationerna förväntas starta i september 2016.

I Belgien och Nederländerna säljs och marknadsförs C-RADs produkter av det nederländska bolaget AEP International B.V. AEP International har över 35 års erfarenhet av att sälja och marknadsföra högkvalitativa linjäracceleratorkomponenter, och bolaget representerar många välkända varumärken i Benelux-området.

 

Catalyst HD™- och Sentinel™-systemen möjliggör de sofistikerade behandlingstekniker som blir allt vanligare inom strålbehandlingsområdet. Med denna dubbla lösning stödjer C-RAD hela 4D-behandlingskedjan, från bildtagning till behandling. Andningsstyrd strålbehandling används ofta när det område som ska behandlas ligger nära hjärtvävnad eller för särskilda behandlingar där tumörens position varierar med andningscykeln.

 

– Det känns oerhört spännande att få göra de första installationerna av C-RADs Sentinel- och Catalyst-produkter i Belgien. Vi är övertygade om att C-RADs produkter hjälper klinikerna att förbättra behandlingsnoggrannheten och även optimera arbetsflödet, vilket gynnar patienten. Vi ser fram emot att förbättra tillgängligheten till dessa avancerade behandlingsalternativ i Benelux-området, säger Edvin Molenaar, Product Group Manager på AEP International.

 

– Jag är mycket glad över att få tillkänna ge dessa beställningar och välkomna de två strålbehandlingsklinikerna i Belgien till vår familj med nya kunder. Beslutet att köpa C-RAD-produkterna togs efter en noggrann analys av C-RADs lösning och en liknande produkt från en konkurrent. Kundens beslut framhåller styrkan hos C-RADs produkt och bekräftar vår position som den ledande försäljaren av ytskanningslösningar för strålbehandling, säger Tim Thurn, VD för C-RAD.

 

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 45 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet har integrerats.. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

 

Ovanstående information är kurspåverkande och måste därmed offentliggöras enligt lagen om värdepappersmarknaden (2007:528).


Attachments

PR 20160819 Belgien_SWE.pdf