ZetaDisplay: Uppdragsanalys från Aktiespararna – God avkastning på förvärv


Sverige, 2016-08-23 13:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Nedan är ett utdrag ur Aktiespararnas Analysguiden, för hela analysen se länk nedan.

Rekommendation: Köp

Riktkurs: 12,3 kronor

 

God avkastning på förvärv

ZetaDisplay avser förvärva Norges största helhetsleverantör inom digital skyltning. Vi bedömer köpet som värdeskapande. Som en del av finansieringen erbjuds preferensaktier med 9 % i årlig avkastning.

ZetaDisplay är en helhetsleverantör inom digital signage, på svenska digital skyltning. Erbjudandet består av allt från rådgivningstjänster till innehållsproduktion, service och support. Bolagets tillväxt under 2015 var 77 procent och den starka tillväxten kan främst hänföras till förvärvet av finländska Marketmedia. Förvärv är en del av bolaget tillväxtstrategi med målet att etablera en stabil kundbas med återkommande intäkter från licenser och service med höga marginaler.

ZetaDisplays nästa förvärv avser norska ProntoTV som under 2015 omsatte runt 50 miljoner svenska kronor till en EBITDA-marginal om cirka 22,5 procent. Prislappen ligger på 75 miljoner norska kronor plus en earn out-komponent om maximalt 25 miljoner som betalas under 2018 från EBT-resultatet för åren 2016 och 2017. Earn-out komponenten är villkorad av finansiella mål vilket ger trygghet i affären. Den kontanta delen finansieras genom lån och emission av preferensaktier. Dessutom kan 8 miljoner av köpeskillingen betalas med stamaktier.

Finansiering är till största delen säkrad och ZetaDisplay erbjuder nu möjligheten att teckna preferensaktier till 100 kronor med en kvartalsvis utdelning om 2,25 kronor, en årlig avkastning om 9 procent. Utöver tillkommer en option att teckna stamaktier till 12 kronor under 2018 eller 2019. Samtidigt bedömer vi förvärvet som värdeskapande då resultat-bidraget överskrider finansieringskostnaderna. Förvärvet ger även tillgång till en etablerad kundbas i Norge samt ett starkare erbjudande med breddad funktionalitet.  Kostnadssynergier om cirka 2 miljoner kronor förväntas kunna realiseras under 2017. Förvärvet ökar den finansiella risken men med våra prognoser klarar bolaget av sina finansiella åtaganden.

Hela analysen bifogas i detta pressmeddelande och kan även laddas ner på http://www.aktiespararna.se/pagedir/1070714/ZetaDisplay%202016-08-23%20(1).pdf

 

Vid frågor kontakta:

 

ZetaDisplay AB (publ)

CEO Leif Liljebrunn

Telefon: +46 70 845 80 52

E-mail: leif.liljebrunn@zetadisplay.com

 

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan april 2011 på NASDAQ OMX First North Premier, med kortnamnet ZETA. Certified Adviser är Erik Penser Bank. Mer information finns på http://www.zetadisplay.com

Om Digital Signage och multikanalkommunikation

ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.