Ændringer vedr. afdeling Afrika – Akkumulerende KL under Investeringsforeningen Danske Invest (herunder andelsklasse Afrika – Akkumulerende, klasse DKK. ISIN: DK0060356715)


Som følge af utilfredsstillende performance for afdeling Afrika – Akkumulerende KL har bestyrelsen for Investeringsforeningen Danske Invest besluttet, at opsige samarbejdet med afdelingens hidtidige porteføljeforvalter, Investec Asset Management i London og Cape Town.

Afdelingens formue er på nuværende tidspunkt reduceret til kun at udgøre ca. 161 mio. kr. Vi vurderer, at denne formuestørrelse i praksis er for lille til at fortsætte den hidtidige aktive styring af afdelingen. Samtidig har markedsforholdene ændret sig på de markeder, som afdelingen opererer på, således at likviditeten er blevet forringet. Bestyrelsen har derfor besluttet at ændre afdelingens strategi fra en aktiv strategi med benchmark til en passiv strategi uden benchmark, og hvor der fokuseres på likviditetsforhold, risikospredning og lave omkostninger, herunder at muligheden for at investere i afrikanske obligationer udnyttes. Opgaven med dette overdrages til Danske Capital som porteføljerådgiver for afdelingen.

Ændringerne medfører, at afdelingens omkostninger reduceres fra 1,85 pct. p.a. til 0,62 pct. p.a.

Ændringerne træder i kraft den 1. september 2016.

Det opdaterede prospekt er vedhæftet og kan endvidere ses på www.danskeinvest.dk eller rekvireres hos Danske Invest Management A/S.

Som tidligere meddelt er emission og indløsning samt handel med afdelingens andele suspenderet pga. valutavekslingsproblemer i Nigeria og Egypten. Afdelingens investeringer i disse lande udgør omkring en fjerdedel af porteføljen. I Nigeria er disse problemer delvis løst, men de består fortsat i Egypten, der udgør ca. 17 pct. af porteføljen. Derfor fortsætter suspensionen indtil videre.

Bestyrelsen anser ikke afdelingens situation for holdbar på sigt og undersøger derfor muligheden for på et tidspunkt at afvikle afdelingen eller fusionere den med en anden afdeling. Dette forudsætter imidlertid, at valutavekslingsproblemerne finder en tilfredsstillende løsning. Når der foreligger en konkret plan, vil bestyrelsen indkalde til en generalforsamling med henblik på stillingtagen til planen.

Yderligere oplysninger kan fås hos undertegnede.

 

 

Med venlig hilsen

 

DANSKE INVEST

MANAGEMENT A/S

 

 

Morten Rasten

adm. direktør


Attachments

DI - Afrika - Akkumulerende KL - 2016-08-29 (Signed).pdf DI - Ændringer vedrørende afdeling Afrika - Akk. KL 2016-08-29.pdf