„Lietuvos energijos gamyba“, AB, atnaujino savo veiklos strategiją


Elektrėnai, Lietuva, 2016-09-20 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- „Lietuvos energijos gamyba“, AB, juridinio asmens kodas 302648707, registruotos buveinės adresas Elektrinės g. 21, Elektrėnai (toliau – Bendrovė). Bendras Bendrovės išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 635 083 615; ISIN kodas – LT0000128571. 

 

„LIETUVOS ENERGIJOS GAMYBOS“ STRATEGIJA 2020 M.: 15 PROC. EFEKTYVIAU, 15 PROC. DARBO LAIKO – NAUJOMS VEIKLOMS

Energetinės sistemos saugumui būtinas paslaugas teikianti energijos gamintoja „Lietuvos energijos gamyba“ (LEG) atnaujino savo veiklos strategiją. Bendrovė 2020 metais mažiausiai 15 proc. darbo laiko skirs tam, kad uždirbtų pajamų iš naujų veiklų ir tuo pačiu bent 15 proc. sumažins pagrindinės veiklos sąnaudas.
 
LEG valdo didžiausius šalies elektros energijos gamybos pajėgumus: Elektrėnų kompleksą, Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę ir Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinę. Savo tikslą – veikti 15 proc. efektyviau ir 15 proc. daugiau laiko skirti naujoms veikloms – bendrovė ketina įgyvendinti orientuodamasi į keturias pagrindines strategines kryptis. Tai kokybiškų paslaugų klientams teikimas, veiklos efektyvumo didinimas, veiklos diversifikavimas ir plėtra bei darbuotojų įtraukimas ir įgalinimas.

„Strategiją atnaujinome atsižvelgdami į energetikos sektoriuje jau įvykusius pokyčius ir tolesnę perspektyvą: didėjančią konkurenciją elektros rinkoje, atsirandančias naujas galimybes, susijusias su atsinaujinančių išteklių plėtra, bei kylančias grėsmes. Siekiame užtikrinti bendrovės veiklos tęstinumą, grąžą akcininkams ir išsaugoti darbo vietas darbuotojams. Dėl to planuojame iki 2020 m. gerokai išplėsti savo paslaugų portfelį. Planuojame, kad po ketverių metų visi bendrovės darbuotojai mažiausiai 6 val. per savaitę skirs naujoms paslaugoms“, – sako Eglė Čiužaitė, „Lietuvos energijos gamybos“ valdybos pirmininkė ir generalinė direktorė. 

Pasak vadovės, atsižvelgdama į kitų elektros ir šilumos gamintojų, perdavimo sistemos operatoriaus bei naujų klientų poreikius, naujas paslaugas bendrovė ketina teikti pasinaudodama stipriausiomis darbuotojų kompetencijomis ir patirtimi, valdoma infrastruktūra ir įrenginiais. Pavyzdžiui, bendrovė rinkai galėtų pasiūlyti konkurencingas elektrinių ir katilinių eksploatacijos bei priežiūros paslaugas. O pagrindinėje veikloje nebenaudojamuose Elektrėnų komplekso ir Kruonio HAE pastatuose bei teritorijose puikią vietą verslo vystymui galėtų rasti daugelis vidutinio bei stambaus verslo įmonių.

Numatoma, kad per strategijos įgyvendinimo laikotarpį bus priimti sprendimai dėl vėjo parko Kruonio HAE teritorijoje įrengimo, taip pat dėl Kruonio HAE plėtros įrengiant penktąjį hidroagregatą.

„Bendrovės veiklos plėtrai skirsime didelį dėmesį, tačiau vien tuo neapsiribosime. Sieksime, kad iki 2020 m. ne mažiau nei 15 proc. sumažėtų pagrindinės veiklos sąnaudos elektros ir šilumos energijos gamybai bei sisteminių paslaugų teikimui. Norime užtikrinti mažiausią galimą šilumos kainą Elektrėnuose. Didelį dėmesį skirsime ir hidroelektrinių kapitalinių remontų darbams, Elektrėnų komplekso susitvarkymo darbų programai, kuri apima gamybai nebenaudojamų blokų demontavimą, teritorijų sutvarkymą“, –  vardija E. Čiužaitė.

Išskirtinis dėmesys bus skiriamas techninės priežiūros ir remonto darbų planavimui bei jų prevencijai. LEG siekia užtikrinti aukštą valdomų elektrinių patikimumą. Vykstant diskusijoms dėl Lietuvos energetikos strategijos atnaujinimo ir svarstant šalyje būtiną palaikyti gamybinių pajėgumų apimtį, LEG vertinimu, Elektrėnų komplekso pajėgumai, kaip strateginis rezervas, yra reikalingi Lietuvai. 

LEG siekia formuoti vertybėmis grįstą, į rezultatą orientuotą organizacinę kultūrą. Ji remiama lyderystės principais ir didesniu pačios bendrovės dėmesiu darbuotojams bei augančiu darbuotojų įsitraukimu į jos veiklą. Tarp svarbiausių tikslų – maža svarbiausių bendrovei darbuotojų kaita, darbuotojų saugos ir sveikatos užtikrinimas, LEAN vadybos sistemos principais paremtos Veiklos meistriškumo programos įgyvendinimas.

„Svarbiausia visų strategijoje numatytų veiksmų įgyvendinimo bei naujų veiklų plėtros sąlyga – įsitraukę, idėjas generuojantys ir į tikslų pasiekimą orientuoti darbuotojai. Neabejoju, kad dar gilesnis įmonės vertybių – atsakomybės, bendradarbiavimo ir rezultato siekimo – puoselėjimas padės  sėkmingai įgyvendinti mūsų viziją tapti konkurencingu tarptautiniu energijos gamybos ir paslaugų centru“, – sako LEG vadovė E. Čiužaitė.

Daugiau informacijos – pridedamoje LEG veiklos strategijos santraukoje.

         Valentas Neviera, „Lietuvos energijos gamyba“, AB, Korporatyvinės komunikacijos skyriaus vadovas, tel. 8 670 25997, el. paštas valentas.neviera@le.lt


Attachments

LEG veiklos strategijos santrauka 2016-2020.pdf