Helsinki International Porsche Horse Show -tapahtuman hevoset tuottavat sähköä ja lämpöä


FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 28.9.2016

Fortum HorsePower hyödyntää Helsinki International Porsche Horse Show -tapahtuman aikana syntyvän kuivikelannan sähkön ja lämmön tuotannossa Fortumin Järvenpään voimalaitoksella. Tapahtumassa on tänä vuonna mukana noin 250 hevosta, ja tapahtuman aikana kertyvällä kuivikelannalla voidaan lämmittää arviolta noin 200 omakotitaloa kuukauden ajan. 

"Meille on tärkeää minimoida Porsche Horse Show -tapahtuman vaikutukset ympäristöön. HorsePower-lantahuoltopalvelu tarjoaa meille huolettoman ja ympäristön kannalta parhaan mahdollisen tavan hoitaa satojen hevosten lantahuolto tapahtumassamme. Olemme tehneet kolmivuotisen sopimuksen Fortum HorsePowerin kanssa, joten Porsche Horse Show -tapahtumassa kuuluu jatkossakin vihreiden kavioiden kopse", tapahtumajohtaja Tom Gordin sanoo. 

Fortum HorsePower -palvelukonsepti toimii edelläkävijänä hevosenlannan hyötykäytössä energiatuotannossa ja tarjoaa ratkaisun kuivike- ja lantahuoltoon. Palvelussa on mukana yli 80 tallia pääkaupunkiseudun ympäristöstä ja sitä ollaan laajentamassa myös muualle Suomeen. Palvelu sisältää asiakkaan valitseman puupohjaisen kuivikkeen toimituksen tallille sekä lannan poisviennin tallilta. Kuivikelanta toimitetaan tallilta voimalaitokseen, missä siitä tuotetaan sähköä ja lämpöä kaukolämpöverkkoon. 

Hevosenlannan polttaminen on puhdas ja ympäristöystävällinen tapa tuottaa energiaa. Luonnonvarakeskus ja Suomen ympäristökeskus ovat selvittäneet hevosenlannan energiakäytön ympäristövaikutuksia ja verranneet niitä lannan kompostoinnin ympäristövaikutuksiin. Selvityksen pohjalta HorsePower-palvelu on erittäin ympäristöystävällinen ratkaisu hevosenlannan hyödyntämiseen energiantuotannossa. 

Helsinki International Porsche Horse Show järjestetään 20. - 23.10. Helsingin Jäähallissa. 

Fortum
Viestintä

Lisätietoja:
Anssi Paalanen, Fortum HorsePower -hankkeen vetäjä, puh. 0400 597 866

Lisätietoa Fortum HorsePowerista: http://www.fortum.fi/horsepower

Fortum
Fortumin visio on olla puhtaan energian edelläkävijä. Toimitamme asiakkaillemme sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä muita energiaratkaisuja, jotka parantavat nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Tärkeimmät markkina-alueemme ovat Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä, Puola ja Intia. Vuonna 2015 palveluksessamme oli noin 8 000 energia-alan asiantuntijaa ja liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com