C-RAD avser att underställa bolagsstämman beslut om riktad emission

Pressmeddelande 2016-10-07


Styrelsen för C-RAD AB (publ) (”C-RAD” eller ”Bolaget”) har, enligt pressmeddelande offentliggjort den 6 oktober 2016, beslutat om emission av aktier av serie B med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt där bl.a. styrelsens ordförande Lars Nyberg äger rätt att teckna aktier. Beslutet har i rent förbiseende beslutats i strid med 16 kap. aktiebolagen, den så kallade LEO-lagen. Styrelsen avser att justera beslutet till att vara ett beslut för efterföljande godkännande av extra bolagsstämma och i övrigt lämna villkoren för beslutet oförändrade samt därefter kalla till extra bolagsstämma inom de närmaste veckorna för att överlämna frågan om emissionen till beslut av aktieägarna i Bolaget i enlighet med det förfarande som fastställs i 16 kap. aktiebolagslagen. Emissionen av aktier till SVEA Ekonomi AB är alltjämt oförändrad och kommer att registreras hos Bolagsverket så snart som möjligt.

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post: investors@c-rad.com

 

Denna information är sådan information som C-RAD AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 oktober 2016 kl. 2:30 pm CET.

 

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. Slutanvändarna är strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 43 anställda. C-RADs verksamhet är sprungen ur forskning och utveckling på Karolinska Institutet i Solna. Bolagets första produkt, C-RAD SentinelTM, började säljas 2007. Samarbetsavtal har ingåtts med Elekta (Sverige), Varian (USA) och IBA (Belgien). På större marknader representeras C-RAD av distributörer som är specialiserade inom strålterapi. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet håller på att integreras. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com


Attachments

PR 20161007 C-RAD avser att underställa bolagsstämman beslut om riktad emission.pdf