AS Tallinna Vesi 2016. aasta üheksa kuu tootmistulemused

Meie jaoks on esmatähtis tagada oma tarbijatele kvaliteetne joogivesi, püsiv veeühendus ning reovee ärajuhtimise teenus. Sarnaselt varasemaga, iseloomustab ka 2016. aasta üheksat kuud püsivalt väga kõrge kvaliteeditase. Et tarbijad saaksid meie peale ka edaspidi kindlad olla, jätkame tööd nende tulemuste hoidmise- ning parandamisega kõigi näitajate osas. 2016.aasta üheksa kuud kinnitavad juba aastaid ühtlaselt väga kõrgel tasemel püsinud joogivee kvaliteeti, seega julgustame jätkuvalt inimesi eelistama joogiveena kraanivett. Samuti joonistub positiivsena välja ka püsivalt madal lekete tase ning oluliselt vähenenud ummistuste arv.

2016. aasta üheksa kuu tegevusnäitajad

Tegevusnäitaja       2015 9 kuud      2016 9 kuud
Joogivesi
Tarbija kraanist võetud vee kvaliteediproovide vastavus nõuetele 99,86% 99,91%
Veekadu jaotusvõrgus 14,58% 15,39%
Keskmine veekatkestuse kestvus kinnistu kohta tundides                 3,20 h                3,51 h
Reovesi
Kanalisatsioonitorustike ummistuste arv 583 503
Kanalisatsioonitorustike purunemiste arv 91 73
Reovee puhastamise vastavus keskkonnanõuetele 100% 100%
Klienditeenindus
Kirjalike kaebuste arv 57 29
Kliendikontaktide arv vee kvaliteedi teemal 81 108
Kliendikontaktide arv veesurve teemal 226 247
Kliendikontaktide arv ummistuste ja sademevee ära juhtimise kohta 855 909
Kirjalike kontaktidele vastamine vähemalt 2 tööpäeva jooksul 99,0% 99,0%
Lubaduste mittetäitmise arv 9 4
Planeerimata veekatkestustest teavitamine vähemalt 1 tund enne katkestust 98,9% 98,4%

Kraanivesi on joogivesi

Pealinna kraanivee kvaliteet on endiselt väga hea ja võrreldav kraanivee kvaliteediga mistahes Lääne-Euroopa riigis. Joogivee kvaliteedile kehtivad ranged seadusest tulenevad nõuded ning vee kvaliteedi kontroll toimub vastavalt joogivee kontrollikavadele, mille kinnitab Terviseamet. Veekvaliteeti iseloomustabki selle vastavus seadusest tulenevatele nõuetele.

Võtsime 2016. aasta esimese üheksa kuu jooksul Tallinnas ja Sauel tarbijate juurest ühtekokku 2207 veeproovi ning teostasime 17 630 analüüsi. Võetud veeproovidest vastasid kõigile nõuetele 99,91%, mis tähendab, et vaid kaks proovi ületas seatud piirväärtusi. Teostasime koheselt hoolduse tänava veetorustikule, mille tulemusel vastasid kordusproovid kõigile veekvaliteedinõuetele. Stabiilselt väga kõrge kvaliteeditase peegeldab nii veepuhastusprotsessi efektiivsust, veetorustike õigeaegset hooldust ning ennetavat tööd, mille tulemusel on vähenenud veeavariide arv võrgus.

Kõik veekvaliteedi analüüsid, nii Ülemiste järve veest, veepuhastusjaamast, põhjaveest aga ka tarbijate kodudest, on avalikud meie kodulehel

Kindel teenus

Tarbijatele on oluline, et neile oleks tagatud kvaliteetne, ööpäevaringselt toimiv teenus. Selleks pöörame väga palju tähelepanu eestkätt oma tegevuste planeerimisele ning optimeerimisele, et võimalusel ennetada või vähendada ebameeldivusi, mis teenuse osutamises võivad tekkida. Klientide vajadus meile probleemidest märku anda on aasta-aastalt liikunud langevas joones. 2016. aasta esimese üheksa jooksul on kliendikontaktide arv erinevatel teemadel mõnevõrra tõusnud. Samas on langenud nii kirjalike kaebuste kui meiepoolsete lubaduste rikkumiste arv. Kui 2015.aasta samas perioodis oli kirjalikke kaebusi 57, siis tänavu 29. Teeme jätkuvat tööd selle nimel, et inimestel oleks vähem põhjust rahulolematuseks.

Puhtam eluskeskkond

Pakume reovee ärajuhtimise teenust pea kolmandikule Eesti elanikest, kes elavad Tallinnas ja selle lähiümbruses. Paljassaares asuvast reoveepuhastusjaamast väljuva heitvee täielik vastavus üha karmistuvatele seadusest tulenevatele nõuetele on võimalik tänu pidevatele investeeringutele ning parendustele tehnoloogilistes protsessides. Ka 2016. aasta üheksa kuu jooksul vastas puhastatud heitvesi 100% kõigile veeloas sätestatud kvaliteedinõuetele.

Jätkuvalt on meie tähelepanu suunatud võimalike üleujutuste - ning reostusega seotud riskidele, samuti klientidele põhjustatavate ebameeldivuste vähendamisele. Meie ennetavatest tegevusest kanalisatsioonivõrgu hooldamisel, nagu näiteks torustiku survepesu, annab tunnistust ummistuste arv, mis on võrreldes 2015. aasta üheksa kuuga vähenenud 13,72% võrra. Ehk, kui möödunud aasta üheksa kuu jooksul likvideerisime 583, siis tänavu 503 ummistust.

Mariliis Mia Topp
         Kommunikatsioonijuht