Selskabsmeddelelse - Nr. 41 / 2016

Zealand rapporterer licensindtægter for 3. kvartal 2016 for lixisenatid (Lyxumia®)


             

Licensindtægter på 6 mio. kr. fra Sanofis salg af Lyxumia® (lixisenatid) uden for USA i 3. kvartal 2016

København, 28. oktober 2016 - Zealand Pharma (Zealand) meddeler, at licensindtægterne fra Sanofis globale salg af lixisenatid (markedsføres som Lyxumia® uden for USA) i perioden 1. juli til 30. september 2016 udgjorde 6,1 mio. kr. For de første ni måneder af 2016 udgjorde Zealands licensindtægter 19,0 mio. kr.

Lixisenatid er en GLP-1-receptoragonist til én gang daglig dosering, som er opfundet af Zealand til behandling af patienter med type 2-diabetes. De globale udviklings- og markedsføringsrettigheder er udlicenseret til Sanofi. Lixisenatid markedsføres under produktnavnet Lyxumia® i mere end 45 lande og blev godkendt i USA under produktnavnet Adlyxin(TM) i juli 2016.

Sanofi har desuden udviklet iGlarLixi, et præmikset kombinationsprodukt af lixisenatid og basalinsulin glargin 100 enheder/mL (Lantus®), som er indsendt til registrering både i USA og Europa. Der forventes en regulatorisk afgørelse i november 2016 i USA og i 1. kvartal 2017 i Europa.

*****

For yderligere information, kontakt venligst:

Britt Meelby Jensen, Adm. Direktør 
Tlf.: +45 51 67 61 28, e-mail: bmj@zealandpharma.com

Mats Blom, Økonomidirektør
Tlf.: +45 31 53 79 73, e-mail: mabl@zealandpharma.com

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S (Nasdaq København: ZEAL) ("Zealand") er en bioteknologisk virksomhed med fokus på opfindelse, design og udvikling af nye peptid-baserede lægemidler. Zealand har en portefølje af lægemidler og produktkandidater under licenssamarbejder med Sanofi, Helsinn og Boehringer Ingelheim og en pipeline af egne, fuldt ejede lægemiddelkandidater, der primært retter sig mod specialsygdomsområder med store uopfyldte behov.

Virksomhedens har opfundet lixisenatide, en prandial GLP-1-agonist til én gang daglig dosering til behandling af type 2- diabetes, som er udlicenseret til Sanofi. Lixisenatide markedsføres som Lyxumia® globalt uden for USA og er godkendt som AdlyxinTM i USA. En præmiks-kombination af lixisenatide med insulin glargine (Lantus®), er under regulatorisk behandling i både USA og Europa.

Zealands pipeline af egne lægemiddelkandidater omfatter: Dasiglucagon* (ZP4207) i enkeltdosis-version til nødbehandling af insulinchok (fase II); Glepaglutide* (ZP1848) til behandling af korttarmssyndrom (fase II); Dasiglucagon (ZP4207) i flerdosis-version tiltænkt til brug i et bi-hormonelt, kunstigt bugspytkirtelsystem til bedre kontrol af hypoglykæmi (under forberedelse til fase II); ZP2929 til behandling af diabetes/fedme; samt en række terapeutiske peptider i præklinisk udvikling.

Zealand har adresse i København (Glostrup). For yderligere oplysninger om virksomheden og dens aktiviteter henvises til www.zealandpharma.com, og Zealand kan også følges på Twitter @ZealandPharma.

* Dasiglucagon og glepaglutide er foreslåede INN-navne (proposed International Non proprietary Names (pINN)).