Metsä Group mukana edistämässä Suomen suurimman vientialan tunnettuutta


Metsä Group Lehdistötiedote 4.11.2016

Metsä Group osallistuu jälleen valtakunnalliseen Mahdollisuuksien metsä -koulukampanjaan. Yhdeksäsluokkalaisille suunnattu kampanja järjestetään nyt neljättä kertaa. 

”Metsäalalla on hyvä draivi päällä. Suomen suurin vientiala on saanut uutta sykettä käynnissä olevista isoista investoinneista. Uusien biotuotteiden ja digitaalisten palveluiden kehittäminen vie metsäalaa isoin harppauksin eteenpäin”, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Anneli Karhula sanoo.

Yhteinen kampanja on erinomainen mahdollisuus kertoa nuorille, millaisia työuria ja koulutusmahdollisuuksia moderni ja entistä kansainvälisempi metsäala tarjoaa.

”Metsäala on myös Suomen suurin työllistäjä. Eri alojen asiantuntijoille riittää kysyntää ja monipuolisia tehtäviä. Alalla on tarvetta monenlaiselle peruskoulutukselle ja ammattiosaamisen jatkuva ylläpito ja kehittäminen kuuluu jokaisen arkeen.”

Kampanjan aikana lähes 60 metsägroupilaista eri liiketoiminta-alueilta ja toiminnoista vierailee noin 100 koulussa kertomassa alan mahdollisuuksista ja omista työuristaan. Kaikkiaan yli 200 metsäalan ammattilaista vierailee noin 330 koulussa.

Vierailun päätteeksi koulut saavat myöhempää käyttöä varten runsaasti tietoa ja innovatiivisia esimerkkejä alan tuotteista sisältävän salkun. Uutta salkussa ovat ammatteja monipuolisesti esittelevät tietokortit. 

Mahdollisuuksien metsä -kampanjaa toteuttavat Metsäteollisuus ry ja Suomen Metsäyhdistys sekä Metsä Group, UPM-Kymmene Oyj, Stora Enso Oyj, DS Smith Packaging Finland Oy, Sappi Finland Oy, Versowood Oy, Pölkky Oy, Tornator Oyj ja Kotkamills Oy.


METSÄ GROUP


Lisätietoja:
Anneli Karhula, henkilöstöjohtaja, Metsä Group, puh. 010 465 4174
Juha Laine, viestintäjohtaja, Metsä Group, puh. 010 465 4541

 

www.metsagroup.fi

Metsä Group on biotalouden edelläkävijä, jonka tuotteiden pääraaka-aine on uusiutuva puu pohjoisen kestävästi hoidetuista metsistä. Keskitymme puunhankintaan ja metsäpalveluihin, puutuotteisiin, selluun ja ensikuitukartonkeihin sekä pehmo- ja ruoanlaittopapereihin.

Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 5,0 miljardia euroa, ja se työllistää noin 9 600 henkilöä. Konsernilla on toimintaa noin 30 maassa. Metsä Groupin emoyritys on Metsäliitto Osuuskunta, jonka omistaa noin 116 000 suomalaista metsänomistajaa.

Seuraa Metsä Groupia: Twitter LinkedIn Facebook YouTube Instagram Slideshare