AUGA group įsigyja KTG Agrar valdomą žemės ūkio verslą Lietuvoje

AUGA group, AB sudarė sutartį dėl Vokietijos bendrovės KTG AGRAR SE  dukterinių žemės ūkio veikla užsiimančiu įmonių Lietuvoje akcijų įsigijimo. Už įsigyjamas bendroves bus sumokėta 1,38 mln. EUR.

Minėtos bendrovės (KTG bendrovės) Lietuvoje vykdo žemės ūkio veiklą ir valdo kitas dukterines žemės ūkio veiklą vykdančias bendroves. Jos Lietuvoje vykdo augalininkystės veiklą – augina grūdines ir kitas kultūras. Bendrovėms priklauso daugiau nei 7700 ha žemės, iš kurių beveik 6100 ha yra sertifikuoti ekologinės gamybos plotai. Iki šiol šios bendrovės augino ekologines pašarines kultūras, kurių didžioji dalis  buvo eksportuojamos į Vakarų Europą.

Įsigijimas išplės mūsų ekologiškai dirbamų žemių plotą daugiau nei 30 procentų, nuo esamų 25 tūkstančių hektarų iki 33 tūkstančių hektarų po sandorio įgyvendinimo ir ateityje leis padidinti galutiniams vartotojams skirtos produkcijos kiekį,“ – sakė AUGA group vadovas Linas Bulzgys.

AUGA group pagrindinis strateginis  tikslas yra patiekti Lietuvos, Europos ir kitų regionų vartotojams galutinius ekologiškus maisto produktus už prieinamą kainą, efektyviai gaminant bei kontroliuojant procesus nuo pat lauko, perdirbimo ir patekimo pas vartotoją. „Išaugę dirbamos žemės plotai suteiks papildomų galimybių, taip pat leis dar efektyviau panaudoti abiejų kompanijų gamybinius bei žmogiškuosius resursus. Didelė dalis įsigyjamų bendrovių dirbamų žemių yra šalia mūsų jau dirbamų plotų Raseinių, Jurbarko, Šakių rajonuose. Manome, kad tai leis efektyviai integruoti naujas bendroves į „AUGA group“ bei sustiprins mūsų ekologiškų žaliavų ir produktų gamybos bazę, padidins jos ateities galimybes, užtikrinant ekologiškų produktų prieinamumą pirkėjams“, – pridūrė L. Bulzgys.

2015 m. konsoliduotosios KTG bendrovių pardavimo pajamos buvo  4,7 mln. EUR. Šiose bendrovėse dirba apie 50 darbuotojų.

Sandoris bus užbaigtas gavus Konkurencijos tarybos leidimą, reikalingą įsigijimui vykdyti.

Daugiau informacijos:

Vladas Bagavičius