Sveavalvet AB (publ) emitterar ett icke säkerhetsställt obligationslån om 250 miljoner kronor


Sveavalvet AB (publ) ett dotterbolag till Kvalitena AB (publ), tidigare Topia Fastigheter AB, har ingått avtal om att förvärva ytterligare 15 fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om cirka
650 miljoner kronor.

I samband med detta har Sveavalvet emitterat ett icke säkerställt treårigt obligationslån om 250 miljoner kronor inom ett rambelopp om 400 miljoner kronor. Likviden från emissionen kommer att användas som delfinansiering för de 15 förvärven.

Obligationslånet löper till december 2019 med en rörlig ränta om STIBOR 3M + 6,50% per år som erläggs kvartalsvis. Investerarintresset för obligationslånet var starkt och emissionen placerades framgångsrikt bland i huvudsak svenska institutionella investerare. Sammanlagt deltog cirka 50 investerare i emissionen.

”Genom obligationsemissionen så stärker vi Sveavalvets finansiella ställning och öppnar en ny finansieringskälla för bolaget. Vi är mycket nöjda över det stora förtroende investerarna har visat oss och det faktum att vi nu har möjlighet att genomföra flera attraktiva förvärv” – Petter Boström, VD Sveavalvet

ABG Sundal Collier har varit finansiell rådgivare och Wigge & Partners har varit juridisk rådgivare till Sveavalvet.

   

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Petter Boström, VD Sveavalvet AB (publ)

+46 (0)70 222 02 12

 

Knut Pousette, Styrelseordförande Sveavalvet och VD Kvalitena AB (publ)

 +46 (0)8 121 317 00

 

Sveavalvet AB (publ) är ett fastighetsbolag aktivt inom segmenten Sällanköpshandel, Lager och Lätt industri över hela Sverige med fokus på fastigheter med välrenommerade hyresgäster, långa avtal och stabila kassaflöden. Efter förvärven kommer bolaget att ha en fastighetsportfölj om cirka 1,5 miljarder kronor, hyresvärde över 135 miljoner kronor samt ett driftnetto om cirka 115 miljoner kronor. Den uthyrningsbara arean kommer att uppgå till ca 210 000 kvm. Största ägare i bolaget är Kvalitena AB (publ) och Peritas Invest AB.


Attachments

Sveavalvet AB (publ) emitterar ett icke säkerhetsställt obligationslån om 250 mkr.pdf