Østjydsk Bank A/S - Opfølgning vedrørende Østjydsk Banks kapitalplaner


Selskabsmeddelelse nr. 12/2016  

I overensstemmelse med Finanstilsynets ”Vejledning om tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov for kreditinstitutter” skal banken, af forsigtighedshensyn, et år før den statslige hybride kapitals regulatoriske forfald foretage et tillæg til solvensbehovet, såfremt kapitalen ikke erstattes med et nyt kapitalinstrument af samme, eller højere kvalitet. 

Tillægget udgør 172,7 mio. kr., svarende til bankens samlede medregning af statslig hybrid kapital i bankens kapitalgrundlag.

Som følge af dette tillæg i solvensbehovet forventes banken pr. 1. januar 2017 at bryde med kapitalbevaringsbufferen, som i 2017 skal indgå med 1,25 % i bankens kapitalnøgletal. I konsekvens heraf betaler banken ikke rente på bankens hybride kapitalinstrumenter og der skal indsendes en kapitalbevaringsplan til Finanstilsynets godkendelse.

Banken fastholder tidligere udmeldte forventninger til et resultat før nedskrivninger og kursreguleringer for 2016 i niveauet 45 – 50 mio. kr. Herudover kan oplyses, at banken forventer et resultat før skat for 2016 i niveauet 5 – 10 mio. kr.

I forbindelse med offentliggørelsen af bankens årsrapport for 2016 vil tal for bankens kapitalforhold blive nærmere beskrevet.

Banken forventer, via indtjening og reduktion i risikovægtede eksponeringer i 2017, at overholde alle bufferkrav inden udgangen af året, og det er fortsat bankens plan at indfri den statslige hybride kapital senest i 2018.

Eventuelle spørgsmål til denne meddelelse kan rettes til undertegnede, på telefon 9668 4220.

 

Med venlig hilsen

ØSTJYDSK BANK A/S

Max Hovedskov

Bankdirektør


Attachments

Opfølgning på kapitalplaner dec 2016.pdf