C-RAD och MD Anderson tecknar avtal om leverans av innovativ SIGRT-lösning

Pressmeddelande 2017-01-30


C-RAD informerar i dag om att avtal tecknats avseende leverans av C-RADs avancerade ytskanningslösning till fyra av kundens cancerbehandlingscenter i Texas.

 

MD Anderson anses vara ett av de bästa cancerbehandlingscentren i USA.[1] De har valt C-RADs SIGRT-lösning (Surface Image Guided Radiation Therapy) som baseras på Sentinel 4DCT™ och Catalyst HD™-teknologi för att optimera patientsäkerheten före och under behandling, samt säkerställa effektivitet och precision för att möjliggöra avancerade behandlingstekniker såsom DIBH (Deep Inspiration Breath Hold) och SRT (Stereotactic Radiation Therapy).

 

C-RAD Sentinel 4DCT™ är ett användarvänligt laserbaserat optiskt ytskanningssystem med funktionalitet för 4D CT-rekonstruktion och andningsstyrd bildtagning i CT-rum. Lösningen tillhandahåller också referensbilder för patientpositionering.

 

Catalyst HD™ erbjuder en komplett SIGRT-lösning för SRT med realtid-patientövervakning före och under behandling, för att säkerställa bästa möjliga dosleverans enligt behandlingsplan. Catalyst HD stödjer även andra behandlingstekniker. 

 

Catalyst HD™ kommer att levereras med en komplett mjukvarukonfiguration, som innehåller moduler för andningsstyrd strålbehandling, patientsetup, patientpositionering och rörelseövervakning. Installationerna kommer att göras på behandlingsapparater från både Varian och Elekta. C-RAD tillhandahåller gränssnitten för en perfekt integration av produkten i arbetsflödet.

 

Ordervärdet uppgår till ca 17 MSEK. Leveranserna förväntas påbörjas under det första halvåret 2017 och projektet är estimerat att slutföras under 2018. Beställningen inkluderas i orderingången för det första kvartalet 2017.

 

“Vi är stolta över att få informera om undertecknandet av detta avtal och starten på ett långvarigt samarbete med MD Anderson. Utvecklingen av avancerade behandlingstekniker med kontinuerligt ökande precision skapar ett behov av mycket exakt patientpositionering före behandlingen, och patientövervakning under behandlingen.”, säger Tim Thurn, VD på C-RAD.

”Denna order bekräftar att C-RAD, med sin ledande teknologi och en stark organisation på den amerikanska marknaden, har en mycket bra position för att förse kunderna med en lösning som uppfyller deras behov och förbättrar cancervården”.

 


  

[1] http://www.livestrong.com/article/121428-cancer-hospitals/

 

 

Om C-RAD

C-RAD utvecklar innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. C-RAD-koncernen erbjuder produkter och lösningar inom patientpositionering, tumörlokalisering och strålbehandlingssystem. All produktutveckling bedrivs i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB, alla belägna i Uppsala. Bolaget har för närvarande 45 anställda. C-RAD har grundat tre bolag för direktförsäljning: C-RAD Inc. i USA, C-RAD GmbH i Tyskland och C-RAD WOFE i Kina. Det fransk-belgiska laserföretaget Cyrpa International SPRL är ett helägt dotterbolag vars verksamhet har integrerats.. C-RAD AB är noterat på NASDAQ Stockholm.

För mer information om C-RAD, besök www.c-rad.com

 

För ytterligare information:

Tim Thurn, VD, C-RAD AB, Telefon +46-18-666930, E-post investors@c-rad.com

 

Denna information är sådan information som C-RAD AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 januari 2017 kl. 8:30 CET.
  

 

 


Attachments

PR 20170130 C-RAD och MD Anderson tecknar avtal_SWE.pdf