Options program

Optionsprogramm till ledande befattningshavare


MEDDELANDE GÄLLANDE OPTIONSUTGIVNING TILL LEDANDE BEFATTNINGSHAVARE

 

 

Bolagets styrelse har beslutat att utge 7 400 optioner fördelade på koncernens ledande befattningshavare, VD undantagen.

 

Styrelsen har bestämt att lösen kursen skall vara 600 kronor och att optionsrätten senast skall kunna nyttjas fyra månader från dagens datum.

 

Bakgrund:

 

Fenix Outdoor International AG beslöt på extra stämma den 3 juni 2016 att förändra bolagets bolagsordning. Detta för att ge styrelsen i bolaget möjlighet att utfärda personaloptioner till ledande befattningshavare där:

 

• Bolaget skall kunna emittera personaloptioner till ledande befattningshavare efter beslut av styrelsen. Rätten att tilldelas optioner godkänns av styrelsen på individuell basis. Volym och villkor för optionsprogrammet, beslutade av styrelsen, kommer offentliggöras årligen, den dagen då bolaget lämnar sin bokslutskommuniké.

 

• En option ger innehavaren rätt att köpa en aktie, ägd av bolaget, från bolaget till ett givet pris. Optionen skall vara tidsbegränsad till max sex månader enligt styrelsens omdöme.

 

• Antalet optioner är begränsat till den årliga bonusen dividerat med lösenpriset för aktierna, där varje option ger rätt att köpa en aktie. Den årliga bonusen är begränsad till maximalt sex månadslöner, men även till den totala rörliga ersättningen som godkänns av årsstämman.

 

Bolaget har för detta ändamål per den 14 november 2016 återköpt egna aktier.

 

Datum som ovan

 

Styrelsen i Fenix Outdoor International AG

 

KONTAKTPERSON

Martin Nordin, VD   

+41 797 99 27 58


Attachments

Press release Optionsprogram.pdf