Reverta veic kārtējo procentu maksājumu Valsts kasei 3,7 miljonu eiro apmērā


Akciju sabiedrība „Reverta” 2017. gada februārī ir veikusi kārtējo procentu maksājumu Valsts kasei 3,7 miljonu eiro apmērā. Kopš 2010. gada 1. augusta Valsts kasei ir atmaksāts  430,1 miljons eiro, bet kopumā valsts no „Reverta” dažādu maksājumu veidā ir saņēmusi 690,3 miljonus eiro, tostarp 16 miljonus eiro nodokļu maksājumu veidā.  

Atgūto līdzekļu daudzums 2016. gada beigās sasniedza 740,3 miljonus eiro jeb 66 % no visiem „Revertā” atstātajiem problemātiskajiem aktīviem, tā pārsniedzot „Reverta” vadības sākotnējās aplēses.

Šobrīd „Reverta” kredītportfelī ir atlikuši tikai objekti ar sarežģītu un laikietilpīgu izstrādes gaitu. Pārējos aktīvus „Reverta” savā darbības laikā jau ir izstrādājusi, realizējusi un atgūto naudu atmaksājusi  valstij. Ņemot vērā „Reverta” noteikto ierobežoto darbības laiku, šobrīd atlikušajiem aktīviem tiek meklēts investors, lai līdz 2017. gada beigām „Reverta” varētu beigt saimniecisko darbību.

Līdztekus pārdošanas procesam „Reverta” turpinās portfeļu izstrādi līdz to pārdošanas brīdim.

Papildus informācijai:
Īstenojot Eiropas Komisijas apstiprināto restrukturizācijas plānu, kas paredz „Reverta”  portfeļa izstrādi un uzņēmuma darbības izbeigšanu līdz 2017. gada beigām, „Reverta” ir noslēgusi līgumu ar SIA „KMPG Baltics” par konsultāciju sniegšanu „Reverta” kredītportfeļu  pārdošanas procesā.

No uzrunātājiem 65 potenciālajiem investoriem konfidencialitātes līgumus parakstīja 15 interesenti un 2016. gada novembrī tiem tika piešķirta pieeja virtuālajai datu telpai. Pēc iepazīšanās ar sagatavoto informāciju, septiņi potenciālie investori izteica nesaistošos piedāvājumus. Atbilstoši konsultanta ieteikumam, četri labāko piedāvājumu izteicēji ir uzaicināti piedalīties padziļinātajā „Reverta” kredītportfeļa izpētē.

Lai uzzinātu par akciju sabiedrību „Reverta” vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma mājaslapu: www.reverta.lv.

Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: marita.ozolina@reverta.lv