ZetaDisplay: Bokslutskommuniké 2016

Justerad EBITDA om 18,7 MSEK under året, en ökning med 107 %


Sverige, 2017-02-22 08:50 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

FJÄRDE KVARTALET – OKTOBER-DECEMBER 2016

 

* NETTOOMSÄTTNINGEN ÖKADE MED 69 % TILL 56,3 (33,4) MSEK

* ORGANISK TILLVÄXT I FASTA VÄXELKURSER VAR 15,3 % *

* JUSTERAD EBITDA UPPGICK TILL 9,7 (4,3) MSEK *

* RÖRELSERESULTATET ÖKADE TILL 5,8 (3,3) MSEK

* RESULTAT PER AKTIE EFTER UTSPÄDNING UPPGICK TILL -0,04 (0,16) SEK ** 

 

PERIODEN – JANUARI-DECEMBER 2016

 

* NETTOOMSÄTTNINGEN ÖKADE MED 38 % TILL 142,4 (103,4) MSEK

* ORGANISK TILLVÄXT I FASTA VÄXELKURSER VAR 11,6 % *

* JUSTERAD EBITDA UPPGICK TILL 18,7 (9,1) MSEK *

* RÖRELSERESULTATET ÖKADE TILL 8,6 (4,7) MSEK

* RESULTAT PER AKTIE EFTER UTSPÄDNING UPPGICK TILL 0,10 (0,15) SEK **

* SOLIDITETEN UPPGICK TILL 38 % (22)

* STYRELSEN FÖRESLÅR ATT INGEN UTDELNING UTGÅR PÅ STAMAKTIER

   

VIKTIGA HÄNDELSER EFTER PERIODENS UTGÅNG

 

* ANSÖKAN OM LISTNING PÅ NASDAQ STOCKHOLM INLÄMNAD

* ZETADISPLAY FASTSTÄLLER FINANSIELLA MÅL OCH UTDELNINGSPOLICY

 

*) Se ”Alternativa nyckeltal” på sid 21-22 samt definitioner se sid 23 i rapporten.

**) Resultat per aktie har under fjärde kvartalet belastats med utdelning till preferensaktier om totalt 2 728 TSEK. I beloppet inkluderas även beslutad utdelning Kv 1 – 2017. Se även sidan 13 i rapporten.

 

KOMMENTAR FRÅN KONCERNCHEFEN 

”Stark omsättningstillväxt och god resultatutveckling för det fjärde kvartalet”

Omsättningen ökade med 69 procent till 56,3 (33,4) MSEK, vilken främst förklaras av förvärv men också en organisk tillväxt om 15,3 procent. Justerad EBITDA mer än dubblerades till 9,7 (4,3) MSEK medan den justerade EBITDA-marginalen stärktes till 17,2 procent (12,7).

Konsolidering 

Vi har som ambition att fortsätta vår tillväxtresa och vara en del av den pågående konsolideringen av branschen i Europa. Detta kan innebära att vi stärker vår position ytterligare genom förvärv i de länder där vi finns etablerade, förvärv utanför Norden eller förvärv som breddar vårt erbjudande och som är skalbart till övriga länder. 

Finansiella mål och utdelningspolicy 

Styrelsen har fastställt finansiella mål för verksamheten och har beslutat om en utdelningspolicy. Vi har som mål att den årliga tillväxten i genomsnitt ska uppgå till 25 procent, organiskt och genom förvärv. EBIT-marginalen ska överstiga 15 procent senast år 2020.

Bolagets antagna utdelningspolicy innebär att utdelningen ska motsvara minst 25 procent av bolagets vinst efter skatt, med hänsyn tagen till bolagets finansiella position och soliditet. Syftet med policyn är att säkerställa att koncernens resurser används på ett optimalt sätt för att ge våra aktieägare en god avkastning och våra långivare finansiell stabilitet. 

Förvärv och emission

Under det tredje kvartalet slutförde vi förvärvet av ProntoTV AS som är den största leverantören av Digital Signage i Norge. Integrationen går enligt plan och vi räknar med synergier med början redan under 2017.

Som en del av finansieringen genomförde vi en framgångsrik företrädesemission av preferensaktier under kvartalet, vilken tillförde bolaget drygt 10 MSEK före emissionskostnader.

Listning på Nasdaq Stockholm 

Styrelsen beslutade i december att under 2017 ansöka om listning på Nasdaq Stockholms huvudmarknad. I slutet på januari lämnade vi in en preliminär ansökan till Nasdaq Stockholm.

Sammantaget har vi under kvartalet och året ytterligare stärkt vår position på en växande marknad med betydande potential. Vi ska utifrån från vår nordiska plattform fortsätta expansionen samt utnyttja skalfördelar för en successivt högre
intjäning och ökad lönsamhet.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

CEO Leif Liljebrunn

Telefon: +46 70 845 80 52

E-mail: leif.liljebrunn@zetadisplay.com

 

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som ZetaDisplay är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 februari 2017 kl. 08:50.

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan april 2011 på NASDAQ OMX First North Premier, med kortnamnet ZETA. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mer information finns på http://www.zetadisplay.com

Om Digital Signage och multikanalkommunikation

ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.  


Attachments

Bokslutskommuniké 2016.pdf