CORRECTION: Årsrapport 2016 – solid position i statsadministrationen og ordrer i Tyskland og UK

Korrektion: årsrapport er nu vedlagt


København, 2017-02-23 10:46 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

cBrains bestyrelse har behandlet og godkendt selskabets årsrapport for 2016.

Årsrapporten viser en omsætning på 71,8 million kroner i 2016, mod 68,7 million kroner i 2015, svarende til en omsætningsvækst på 5%. Årsrapporten viser et resultat før skat (EBT) på 10,9 million kroner mod 16,4 million kroner i 2015, svarende til en overskudsgrad (EBT-grad) på 15%.

cBrain har haft en pæn ordreindgang i 2016. Omsætningsvæksten lavere end i de foregående år. Dette skyldes, at cBrain, som led i selskabets vækstplan, er lykkedes med at omlægge salget af F2-produktet fra salg af traditionelle softwarelicenser til salg af F2 som en cloud service, dvs. salg af softwareabonnementer. Denne omlægning medfører en væsentlig udskydelse af omsætning.

Både i Danmark og internationalt har 2016 været et godt år.

På det danske marked har cBrain vundet en række markante kunder i centraladministrationen, hvor bl.a. Skatteministeriets departement og Banedanmark har indført F2, og cBrain har leveret første version af et nyt F2-baseret fagsystem til SKAT til refusion af udbytteskat. Samtidig har cBrain leveret en af sine hidtil største ordrer i form af en kombineret F2 og M4-løsning til Lægeforeningens fire organisationer.

Internationalt har cBrain fået sine første ordrer i Tyskland og UK, og i slutningen af året kunne cBrain annoncere sit første pilotprojekt i Washington.

I 2017 forventer cBrain, at omsætningen stadig vil være påvirket af omlægningen til salg af cloud services, men cBrain forventer en stigende omsætningsvækst, idet første års abonnementssalg i 2016 nu vil kunne mærkes positivt. Samtidig øger cBrain sine investeringer, ikke mindst internationalt. På den baggrund forventes det at omsætningsvæksten i 2017 øges til 10-15%, samtidig med at cBrain forventer en indtjening før skat (EBT) på 5-10%.

Ledelsen er tilfreds med resultatet, hvorfor bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at der udbetales et udbytte på 0,1 kroner per aktie.

 

Med venlig hilsen

Per Tejs Knudsen, CEO

 

 

 


Attachments

rapport-final-signed-2.pdf