Siili Solutions Oyj Lehdistötiedote 18.5.2017 klo 11.00

Siili Solutions Oyj on hankkinut tänään allekirjoitetulla sopimuksella Stormbit Oy:n 3D/AR/VR -liiketoiminnan. Stormbit on Suomen kokeneimpia 3D-osaamisen sekä virtuaali- ja lisätyn todellisuuden ratkaisujen toteuttajia. Liiketoiminnassa on 13 työntekijää Oulussa. Liiketoiminnan vuoden 2016 liikevaihto oli noin 355 tuhatta euroa ja käyttökate (EBITDA) noin 12 % liikevaihdosta. Yrityskauppa ei vaikuta Siilin vuoden 2017 ohjeistukseen.

”Olemme koko maailmassa edelläkävijä 3D-osaamisen hyödyntämisessä autojen digitaalisten mittaristojen ja käyttöliittymien kehittämisessä, asiakkainamme niin perinteiset autovalmistajat kuin heitä haastavat sähköautovalmistajatkin, mukaan lukien heille ratkaisuja ja sisältöä toimittavat tahot. Lisätyn todellisuuden (augmented reality) ratkaisuilla luomme uutta liiketoimintaa, kehittämällä muun muassa etähuoltoratkaisuja suurille teollisuusyrityksille. Tämä yritysosto vahvistaa edelläkävijän asemaamme tällä osaamisalueella entisestään,” sanoo Seppo Kuula, Siili Solutions Oyj:n toimitusjohtaja.

Siilin kansainvälistä kasvua tukeva kaiken internetin (internet of everything) kehitys on ilmiö joka luo kysyntää Siilin ja Stormbitin maailmanluokan osaamiselle. Tämä yritysosto vahvistaa Siilin asemaa tällä nopeasti kasvavalla markkinalla.

”Oulun toimistomme on Siilin tärkeä kivijalka, ja yritysoston myötä siitä tulee myös Siilin 3D-osaamisen ja lisätyn todellisuuden osaamiskeskus. Toivotamme Stormbitin osaavat työntekijät lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme,” sanoo Seppo Kuula, Siili Solutions Oyj:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Seppo Kuula
Puhelin: 040 370 0032

Talousjohtaja Samuli Siljamäki
Puhelin: 040 709 2848

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.siili.com/fi

Siili Solutions lyhyesti:
Siili Solutions Oyj on uuden ajan ohjelmistointegraattori ja digitaalisten palveluiden kumppani, joka tuottaa koko tietojärjestelmän kattavia teknologiariippumattomia IT-asiantuntijapalveluita Suomen ja maailman johtaville yrityksille. Siilillä on toimistot Suomessa, Saksassa, Puolassa ja USA:ssa. Siili Solutions Oyj:n osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla. Siili on kasvanut nopeasti ja kannattavasti perustamisestaan vuodesta 2005 lähtien. www.siili.com/fi

Stormbit lyhyesti:
Stormbit Oy on Oulussa vuonna 2010 perustettu 3D sisältöihin ja teknologioihin erikoistunut yhtiö. Yritys tarjoaa korkealaatuista 3D sisältöä, sekä digitaalisia ratkaisuja ja sovelluksia vaativiin myynnin ja markkinoinnin sisältöhankkeisiin. Yrityksen toiminta on merkittävässä kasvussa erityisesti virtuaalitodellisuuden (virtual reality, VR) ja lisätyn todellisuuden (augmented reality, AR) sovellusten tuottajana.