Source: ALM Equity AB

ALM Equity och Björn Ulvaeus’ bolag Kopparnäset byggstartar 345 bostäder vid Telefonplan

2017-05-23

ALM Equity och Kopparnäset (med vardera 50%-delägarskap) har byggstartat ombyggnationen av Fastigheten Timotejen 30, Ericssons gamla huvudkontot vid Telefonplan. I den klassiska tegelbyggnaden mot E4:an och i den urbana och kreativa fd industrimiljön växer ett nytt bostadsområde fram. Här bereds det plats för så väl de boende som besökare i form av butiker, restauranger och social service. Ambitionsnivån är hög och totalt kommer området rymma ca 1 000 bostäder.

Entreprenör är Andersson Company Byggnads AB och byggnationen kommer färdigställas med etappvis inflyttning under 2019 - 2020. Arkitekt är White Arkitekter & Megaron Arkitekter. Detaljplanen är framtagen i nära samarbete med Stockholm stad och området består av flera nya bostadskvarter och byggnader i varierande skala. Arkitekturen har influerats av bland annat Berlin och New York och kommer ge ett fint tillskott till Telefonplan - känt som Stockholms kreativa centrum med bl a Konstfack och Hyper Island.

”Vi fortsätter vår expansion på Stockholmsmarknaden genom att byggstarta 345 av de 1 000 bostäder som planeras i The Brick-området. Bostäderna kommer sätta den nya delen av Telefonplan på kartan och verkligen understryka att Stockholm växer utanför tullarna och att detta är Stockholms nya creative district” säger Joakim Alm, VD ALM Equity AB.

Efter flera års arbete med detaljplanen får vi nu äntligen ägna oss åt den stimulerande uppgiften att ge den här anrika byggnaden och hela den södra delen av Telefonplan spännande, modernt och meningsfullt innehåll. Vi kallar området ”the Brick” och folk som bor där kommer aldrig att vela åka därifrånpåbörjas nu resan att fylla denna byggnad med människor, teknik, social interation och spännande utbud. Här skall vi göra något nytt och kreativt och verkligen konvertera denna märkesbyggnad till något alldeles extra. Fastigheter och bostäder är några av mina stora intressen och att hjälpa till att skapa bostäder i bostadsbristens Stockholm är otroligt inspirerande.” säger Björn Ulvaeus.

För mer information kontakta:

Joakim Alm, VD, tel 0733 – 96 97 27

OM ALM Equity: ALM Equity är ett fastighetsutvecklingsbolag (Real Estate Developer). Bolaget förvärvar, strukturerar, utvecklar och säljer projekt, framförallt bostäder. ALM Equitys aktie är listad på NASDAQ OMX First North med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB (publ). Mer information om bolaget finns på www.almequity.se