Fortumin sähköautojen latausratkaisut tukevat Tapiola Golfia ympäristöystävällisen golfkentän kehittämisessä


PAIKALLISTIEDOTE ESPOON ALUEEN MEDIOILLE 21.6.2017

Tapiola Golfissa on avattu Fortum Charge & Drive -latauspisteet sähköautojen lataamiseen. Tapiola Golfin parkkipaikalle on asennettu kaksi sähköautojen latauspistettä, joissa voidaan ladata neljää sähköautoa yhtä aikaa. Golfkenttä on luonteva paikka sähköautojen lataamiseen, sillä useamman tunnin kierroksen aikana sähköauto ehtii hyvin latautumaan.

Tapiola Golfin alueella sijaitsee myös biokaasua hyödyntävä Fortumin lämpölaitos. Alueella sijaitsi aiemmin Mankkaan kaatopaikka, jossa syntyvästä biokaasusta Fortum tuottaa kaukolämpöä noin 12 000 MWh vuodessa, mikä vastaa noin 600 omakotitalon vuotuista lämmöntarvetta.

”Tapiola Golf on yksi Euroopan ympäristöystävällisimmistä golfkentistä. Päätöksemme varustaa klubitalomme pysäköintipaikkoja sähköautojen latauspisteillä on johdonmukaista jatkoa Tapiola Golfin ekologisuudelle. Olemme muuttaneet keskeisellä paikalla olevan vanhan yhdyskuntajätteen kaatopaikan täysimittaiseksi golfkentäksi ja virkistysalueeksi. Kasteluvetemme saamme keräämällä sadevesiä lähes puolen kentän alueelta ja loput saamme porakaivoista. Porakaivojen vesi antaa jäähdytyksen klubitalolle ennen kuin se pumpataan kastelujärjestelmään. Tapiola Golf tarjoaa ympäristöystävällistä lähigolfia niille noin 16 000 golffarille, jotka asuvat alle 10 minuutin ajomatkan päässä golfkentästämme”, kertoo Pertti Itkonen, Tapiola Golfin toimitusjohtaja.

Fortum Charge & Drive -verkostossa on Pohjoismaissa yli 1300 ja Suomessa yli 100 latauspistettä. Espoon alueella latauspisteitä on Tapiola Golfin lisäksi HTC Keilaniemessä, Luontokeskus Haltiassa, kauppakeskus Sellossa sekä Nihtisillan ja Pohjois-Tapiolan ABC-asemilla.

Fortumilla on Espoossa käynnissä myös useita hankkeita, joilla tavoitellaan lämmöntuotannon aiheuttamien päästöjen merkittävää vähentämistä. Tavoitteena on, että Fortumin asiakkaat Espoossa saavat hiilidioksidivapaasti tuotettua kaukolämpöä vuoteen 2030 mennessä.

Valokuvia: http://mediabank.fortum.com:80/public/e9f83923e1FB.aspx


Fortum Oyj
Viestintä


Lisätietoja:

Pertti Itkonen, toimitusjohtaja, Tapiola Golf, 050 643 26
Sami Saarilahti, Myyntijohtaja Fortum Charge & Drive, 040 757 2880

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi