Kallelse till extra bolagsstämma 2017


Göteborg, Sverige, 2017-07-28 10:34 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --
 

Vid extra bolagsstämma den 4 september 2017, klockan 9:00, i Solna ska beslut fattas om nyval av styrelseledamot, varvid Gunnar Blomkvist föreslås till ledamot för att ersätta Eva Cederbalk som avgår i förtid, i enlighet med vad som aviserats tidigare.

Kallelsen i sin helhet framgår nedan:

Aktieägarna i Bilia AB (publ) kallas till extra bolagsstämma måndagen den 4 september 2017,
klockan 9:00, på Bilas anläggning i Haga Norra, Frösundaleden 4, Solna.

Anmälan och rätt att delta i stämman

Aktieägare som vill delta i stämman ska:

- dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per den 29 augusti 2017

- dels anmäla sitt deltagande till Bilia AB senast tisdagen den 29 augusti 2017

Anmälan kan antingen ske:

- per telefon 010-497 73 04 (vxl 010-497 70 00) eller per post till Bilia AB, Box 9003, 400 91 Göteborg

- via anmälningsformulär på Bilias hemsida www.bilia.com (gäller ej juridisk person)

Vid anmälan uppges:

- namn

- personnummer (organisationsnummer)

- adress och telefonnummer

- namn på eventuellt medföljande biträden

Deltagarbekräftelse:

- översänds till aktieägare som anmält sig

- medtages av aktieägare till stämman

 

Aktieägare, som företräds av ett eller flera ombud, uppmanas att skicka fullmakt i original tillsammans med anmälan. Fullmakten ska vara daterad och giltighetstiden får inte överstiga fem år. Den som företräder juridisk person ska också presentera kopia av registreringsbevis eller annan handling som utvisar behörig firmatecknare.

Aktieägare, som har sina aktier förvaltarregistrerade, måste tillfälligt registrera aktierna i sitt eget namn hos Euroclear Sweden AB för att äga rätt att delta i stämman. Sådan omregistrering måste vara genomförd senast tisdagen den 29 augusti 2017. Förvaltaren (bank eller fondhandlare) måste i god tid före den 29 augusti få besked om att ombesörja sådan s k rösträttsregistrering.

 

Förslag till dagordning

1     Stämmans öppnande

2     Val av ordförande vid stämman

3     Godkännande av röstlängden

4     Godkännande av dagordningen

5     Val av justerare

6     Fråga om stämman blivit behörigen sammankallad

7     Val av styrelseledamot för att ersätta ledamot vid förtida avgång

8     Stämmans avslutande

 

Förslag

Punkt 7 – val av styrelseledamot   

För att ersätta Eva Cederbalk som lämnar sitt styrelseuppdrag i förtid i samband med extrastämman, föreslår valberedningen nyval av Gunnar Blomkvist till styrelseledamot.

Beslut om styrelsearvode har fattats av årsstämman och arvodet fördelas pro rata mellan avgående och tillträdande ledamot i förhållande till uppdragets tid.

Gunnar Blomkvist är född 1955. Han har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Gunnar har varit anställd i Bilia sedan 1984 och ingår sedan lång tid i Bilias koncernledning. I sommar lämnar han sitt operativa arbete i Bilia och sin tjänst som CFO, för att gå i pension. Med anledning av sin anställning i Bilia betraktas Gunnar som beroende gentemot Bilia, även om anställningsförhållandet upphört. Gunnar har inga övriga uppdrag. För mer information, se gärna valberedningens redogörelse och motivering som finns på bilia.com.

Notera att årsstämman tidigare i år beslutat att styrelsen skall bestå av 10 ledamöter. Övrig styrelse är oförändrad och består av Ingrid Jonasson Blank, Anna Engebretsen, Jack Forsgren, Laila Freivalds, Mats Holgerson, Gustav Lindner, Jan Pettersson, Mats Qviberg (ordf.) och Jon Risfelt.

 

Information

Aktieägare har rätt att begära att styrelse eller VD vid stämman lämnar upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen.

Det totala antalet aktier och röster i bolaget uppgår till 102 799 952 st. Samtliga Bilia-aktier är av serie A och det finns inga aktier i serie B utgivna. Bilia har inget innehav av egna aktier.

Fullmaktsformulär kommer att finnas tillgängliga hos Bilia AB på Norra Långebergsgatan 3 i Göteborg samt på www.bilia.com (se avsnitt Företaget och rubriken Bolagsstyrning, Bolagsstämma) och skickas till de aktieägare som begär det.

Stämmolokalen öppnar kl 8:30.

 

Välkommen!

Styrelsen


Attachments

Kallelse extra bolagsstämma 2017.pdf