Source: Heeros Oyj

Heeros Oyj: HEEROKSELLE MERKITTÄVÄ PÄÄNAVAUS RUOTSISSA

Heeros Oyj

Lehdistötiedote 5.9.2017 klo 11.30

  

Heerokselle merkittävä päänavaus Ruotsissa

Heeros on solminut ruotsalaisen Tukholman pörssissä listatun, kaupan kokonaiskonsepteihin erikoistuneen ITAB AB:n kanssa sopimuksen osto- ja myyntilaskujen käsittelyratkaisusta. Ratkaisu käsittää sähköiset ja paperiset osto- ja myyntilaskut ja se sisältää sekä ohjelmistoja että palvelua. Tuotanto alkaa ensimmäisessä vaiheessa Suomessa, Tanskassa sekä Ruotsissa ja laajenee muihin Euroopan maihin lähivuosien aikana. Täydessä laajuudessaan sopimus kattaa yhteensä noin 250 000 laskun sähköisen käsittelyn vuodessa.

"Sopimus on Heeroksen ensimmäinen merkittävä suora asiakkuus Ruotsissa ja kyseessä on maantieteellisesti laajimmin toimiva Heeros-asiakas. ITAB:in kasvuvauhti ja kunnianhimoiset tavoitteet asettavat lisävaatimuksia myös taloushallinnolle ja sanomanvälitykselle. Siirtyminen sähköiseen laskujen käsittelyyn on yksi tärkeä työkalu kasvutavoitteiden saavuttamisessa. Laskujen sähköinen käsittely on digitalisaation myötä vasta alkamassa Ruotsissa ja uskon samansuuntaisen kehityksen jatkuvan. Heeroksen osalta sopimus merkitsee tärkeää päänavausta strategiamme mukaiselle kansainvälistymiselle", kommentoi Heeros Oyj:n toimitusjohtaja Matti Lattu.

Sopimus ITAB:in kanssa osoittaa myös suurten yhtiöiden huomanneen pilvipohjaisen (Software-as-a-Service, SaaS) palvelun edut.

"ITAB on käyttänyt skannausta ja web-pohjaista ratkaisua jo vuosia. Halusimme suoraviivaistaa prosessia ja luoda yhtenäisen prosessin koko ITABiin. Halusimme lisäksi lisää automaatiota laskujen käsittelyyn. Olemme iloisia saadessamme Heeroksen mukaan tähän kompleksiseen projektiineeH", kertoo ITAB AB:n IT-johtaja Klas Bergensjö.

 

Lisätietoja
Heeros Oyj, toimitusjohtaja Matti Lattu, puhelin 040 762 5525
Sähköposti: matti.lattu@heeros.com

Hyväksytty neuvonantaja:Ernst & Young Oy, puhelin 0207 280 190
Sähköposti: antti.uusitalo@fi.ey.com

 

Heeros lyhyesti

Heeros on suomalainen sähköisiin SaaS (Software-as-a-Service)-pohjaisiin taloushallinnon ratkaisuihin erikoistunut ohjelmistoyritys.

Heeroksen asiakkaita ovat pääasiassa tilitoimistot sekä pienten ja keskisuurten yritysten talousosastot. Heeroksen pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja muut Suomen toimistot Jyväskylässä ja Turussa. Vahvasti kansainvälistymiseen panostavalla Heeroksella on lisäksi ulkomaiset toimipisteet Rotterdamissa ja Tukholmassa.

Heeros-konsernin liikevaihto 31.12.2016 päättyneellä tilikaudella oli 6,6 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,5 miljoonaa euroa. Vuoden 2016 liikevaihdosta oli 86% jatkuvaa eli kuukausimaksuista ja transaktiomaksuista muodostuvaa tasaista tulovirtaa. Kaupankäynti Heeroksen osakkeilla First North -markkinapaikalla alkoi 10.11.2016 kaupankäyntitunnuksella HEEROS. www.heeros.com

 

ITAB lyhyesti

ITAB Shop Concept AB sells, develops, manufactures and installs complete shop fitting concepts for retail chain stores. The all-inclusive offer includes custom-made fitting concepts, checkouts, self-checkout systems and professional lighting systems. Customers include the major players throughout most parts of Europe. ITAB is the market leader at checkout to retailers in Europe, and one of Europe's largest suppliers of shop fitting concepts and lighting systems. The group has approximately 3,600 employees and had 2016 a turnover of SEK 5,417 million. ITAB B-share is listed on the Nasdaq Stockholm.