Delårsrapport

september - november 2017


Fortsatt bra bokningsläge och goda snöförhållanden bäddar för ännu en bra vintersäsong

Första kvartalet

  • Nettoomsättningen för det första kvartalet ökade med 29 MSEK, 25 procent, till 146 MSEK (117) jämfört med föregående år.
  • Resultat efter skatt för det första kvartalet förbättrades med 28 MSEK, 14 procent, till
    -179 MSEK (-207) jämfört med föregående år.
  • Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till -4:39 SEK (-5:15), en förbättring med 15 procent.

Som en kommentar till aktuellt läge i SkiStar säger VD Mats Årjes:
Vintern har anlänt till våra destinationer och från och med helgen vecka 49 har samtliga av våra skidanläggningar öppnat för säsongen med goda snöförhållanden. Förutom ett täcke av natursnö har förutsättningarna för snöproduktion varit goda. Bokningsläget i antal bokade objektsnätter är 2 procent högre än vid motsvarande tidpunkt förra året innebärande att över 80 procent av säsongens bedömda logiförsäljning redan är uppbokad. Störst ökning ser vi under veckorna 11-18.

I dagarna har den nya gondolliften och sexstolsexpressliften i St. Johann tagits i bruk tillsammans med ett nytt snökanonsystem i området. En investering som totalt uppgår till 17 MEUR och innebär en förbättrad skidprodukt för såväl nybörjaren som den avancerade skidåkaren.

Vi ser en fortsatt god efterfrågan på tomtmark, lägenheter och veckoandelar på våra destinationer.

Anläggningsarbetet vid flygplatsen Scandinavian Mountains Airport, belägen mellan Sälen och Trysil, fortgår som planerat innebärande att de första planen beräknas landa inför vintersäsongen 2019/20.

Vi ser fram emot ännu en bra vintersäsong på våra sex destinationer och jag hoppas att vi ses i våra pister.

 

Denna information är sådan information som SkiStar AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 20 december 2017 klockan 07.30 CET.

Kort om SkiStar:
SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St. Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 50 %, i Norge 31 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i de tre segmenten; Skidanläggningar - Drift, Infrastruktur och Exploatering.

Ytterligare information lämnas av:
Mats Årjes, Verkställande direktör tel +46 (0)280 880 80
Bo Eriksson, tf Ekonomi- och finansdirektör tel +46 (0)280 880 81


Attachments

Delårsrapport sep-nov 2017-18 SkiStar AB.pdf