Helsinki, 28.2.2018 – Kaupankäynti BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n (kaupankäyntitunnus: BONEH) osakkeilla alkaa tänään Nasdaq First North Finland -markkinapaikalla. BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n osakkeet otetaan samanaikaisesti kaupankäynnin kohteeksi myös Nasdaq First North Sweden -markkinapaikalla (kaupankäyntitunnus: BONES).Yhtiön toimialaluokitus on Terveydenhuolto. BBS-Bioactive Bone Substitutes on Nasdaqin pohjoismaisten pörssien* 8. uusi yhtiö tänä vuonna. Yhtiön listautuminen on toinen listautuminen Helsingin pörssissä vuonna 2018.

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj (”BBS”) on suomalainen terveysteknologiayritys, joka on kehittänyt uuden sukupolven innovatiivisen lääkinnällisen tuotteen luuvaurioiden hoitoon ortopedisessa ja traumatologisessa kirurgiassa. Yhtiöllä ei ole liikevaihtoa. BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj on perustettu vuonna 2003. Perustamista edelsi seitsemän vuoden tuotekehitysprojekti Oulun yliopistossa. Yhtiön kotipaikka on Oulu ja henkilöstömäärä 12. Yhtiöllä on lisäksi lääketieteen asiantuntijoista koostuva tieteellinen neuvottelukunta. Yhtiöllä on lääketehdasluvan saanut tuotantolaitos luuproteiiniekstraktille, ja ARTEBONE®-implantin tuotantolinjan ISO 13485 -sertifiointi on käynnissä. Yhtiön ensimmäinen tuote ARTEBONE® on ruiskussa käyttövalmiina oleva leikkauksessa luun ongelma- tai murtumakohtaan injektoitava tahna. Se on suunniteltu edistämään luun paranemista luonnollisella tavalla hyödyntäen poron luusta erotettuja kasvutekijöitä ja luunmuodostuksen alustana toimivia trikalsiumfosfaatti (TCP) -rakeita. Kaikki prekliiniset kokeet ja kliiniset testit on tehty, ja yhtiö on käynnistänyt CE-merkinnän hakuprosessin. CE-merkintä on edellytys ARTEBONE®:n kaupallistamiseksi EU-alueella. ARTEBONE®:n etuja on, että se vähentää kallista leikkaussaliaikaa verrattuna potilaan oman luun käyttöön ja nopeuttaa potilaan toipumisaikaa sekä alentaa hoitokustannuksia. Lisätietoja: www.bbs-artebone.fi

”Toivotamme uudet yli 1 100 osakkeenomistajaa tervetulleiksi yhtiöön! Yhtiö keskittyy nyt tuotteen myyntilupaprosessin loppuun saattamiseen ja myynnin aloittamiseen. Annin aloituspäivälle sattunut pörssinotkahdus vaikutti kokonaistulokseen, mutta olosuhteet huomioonottaen pidämme sitä kuitenkin hyvänä”, BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Salovaara sanoo.

Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman sanoi: ”Meillä on ilo toivottaa  BBS-Bioactive Bone Substitutes tervetulleeksi kaupankäynnin kohteeksi sekä Suomeen että Ruotsiin, joissa se on mielenkiintoinen lisäys Nasdaq First North -markkinapaikoilla. Onnittelemme yhtiötä onnistuneen listautumisannin johdosta, ja odotamme innolla pitkää yhteistyötä BBS-Bioactive Bone Substitutesin ja sen osakkeenomistajien kanssa.”

Yhtiön Nasdaq First North Finland -sääntöjen mukaisena hyväksyttynä neuvonantajana toimii Aalto Capital Partners Oy ja Nasdaq First North Sweden -sääntöjen mukaisena hyväksyttynä neuvonantajana Stockholm Certified Advisors AB.

*Päämarkkinat ja Nasdaq First North -markkinapaikat Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa.

 

Nasdaq First North -markkinapaikka

Nasdaq First North on kasvuyhtiöille suunniteltu monenkeskinen markkinapaikka, jota Nasdaqin pohjoismaiset pörssit ylläpitävät (Nasdaq First North Denmark on Tanskan lain mukaan vaihtoehtoinen markkinapaikka). Nasdaq First North ei ole EU-säädöksissä määritelty säännelty markkina. Kaupankäynnin kohteeksi otettujen yhtiöiden tulee noudattaa Nasdaq First North -markkinapaikalle laadittuja sääntöjä pörssin säännellyn markkinan listalleottovaatimuksien sijaan. First North -yhtiöön sijoittaminen saattaa sisältää suuremman riskin kuin päämarkkinan yhtiöön sijoittaminen.

Nasdaq-konserni

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) on maailman johtava kaupankäynti-, selvitys-, pörssiteknologia-, arvopapereiden listaus-, markkinainformaatio- ja listayhtiöpalveluiden tarjoaja. Nasdaqin monipuolinen tuotevalikoima mahdollistaa asiakkaiden luotettavan liiketoimintavision suunnittelun, optimoinnin ja toteutuksen. Nasdaq toteuttaa tämän vahvalla teknologiaosaamisellaan, jonka avulla yhtiöiden toimintaan voidaan tuoda läpinäkyvyyttä ja pääomamarkkinoilla toimimiseen tarvittavaa tietoa. Maailman ensimmäisen elektronisen pörssimarkkinan kehittäjän teknologiaa käytetään yli 90 pörssin toiminnassa 50 eri maassa, ja joka kymmenes pörssikauppa maailmassa toteutetaan Nasdaqin teknologialla. Nasdaqiin kuuluviin pörsseihin on listautunut noin 3 900 yhtiötä, joiden yhteenlaskettu markkina-arvo on noin 13 biljoonaa dollaria. Lisätietoa Nasdaqista löytyy osoitteesta business.nasdaq.com .

Nasdaq Copenhagen, Nasdaq Helsinki, Nasdaq Iceland, Nasdaq Riga, Nasdaq Stockholm, Nasdaq Tallin, Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing ja Nasdaq Broker Services ovat tuotemerkkejä vastaaville säänneltyjä markkinoita edustaville yhtiöille, joita ovat Nasdaq Copenhagen A/S, Nasdaq Helsinki Oy, Nasdaq Iceland Hf., Nasdaq Riga AS, Nasdaq Stockholm AB, Nasdaq Tallinn AS, AB Nasdaq Vilnius, Nasdaq Clearing AB ja Nasdaq Broker Services AB.  Nasdaq Baltic edustaa Nasdaqin yhteistä tarjontaa Tallinnassa, Riiassa ja Vilnassa.

Cautionary Note Regarding Forward-Looking Statements

The matters described herein contain forward-looking statements that are made under the Safe Harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These statements include, but are not limited to, statements about Nasdaq and its products and offerings. We caution that these statements are not guarantees of future performance. Actual results may differ materially from those expressed or implied in the forward-looking statements. Forward-looking statements involve a number of risks, uncertainties or other factors beyond Nasdaq's control. These factors include, but are not limited to factors detailed in Nasdaq's annual report on Form 10-K, and periodic reports filed with the U.S. Securities and Exchange Commission. We undertake no obligation to release any revisions to any forward-looking statements.

 

LISÄTIETOJA:
Maarit Bystedt
puh. (09) 6166 7274
maarit.bystedt@nasdaq.com