DNA Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset


DNA OYJ PÖRSSITIEDOTE 22.3.2018 KLO 14.50

DNA Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin Helsingissä 22.3.2018.

Yhtiökokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi hallitukselle ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden tilivuodelta 2017.

Osingoksi vahvistettiin 0,46 euroa osakkeelta, sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta päätettiin palauttaa varoja osakkeenomistajille 0,17 euroa osakkeelta sekä ylimääräisenä pääoman palautuksena 0.47 euroa osakkeelta. Kaiken kaikkiaan päätettiin maksaa osinkona ja sijoitetun vapaan oman pääoman palautuksena 1,10 euroa osakkeelta, yhteensä 145 242 551,30 euroa. Osinko ja pääoman palautus maksetaan 4.4.2018 osakkeenomistajalle, joka on osingonmaksun täsmäytyspäivänä 26.3.2018 merkitty osakkeenomistajaksi Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osingonmaksun täsmäytyspäivänä yhtiön hallussa oleville omille osakkeille ei makseta osinkoa eikä pääoman palautuksia.

Hallitus ja tilintarkastaja

Hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistettiin kuusi. Hallituksen jäseninä jatkavat Pertti Korhonen, Anu Nissinen, Tero Ojanperä, Jukka Ottela, Margus Schults ja Kirsi Sormunen.

Yhtiökokous päätti pitää hallituksen palkkiot ennallaan. Hallituksen puheenjohtajalle maksetaan vuosipalkkiona 144 000 euroa ja jäsenille 48 000 euroa. Lisäksi vahvistettiin 1 050 euron kokouspalkkio hallituksen kokouksista. Hallituksen pysyvien valiokuntien kokouspalkkioksi vahvistettiin valiokuntien puheenjohtajille 1 050 euroa kokoukselta ja valiokuntien jäsenille 525 euroa kokoukselta.

Tilintarkastusyhteisönä jatkaa PricewaterhouseCoopers Oy ja päävastuullisena tilintarkastajana toimii KHT Mika Kaarisalo.

Hallituksen valtuutukset

Yhtiökokous hyväksyi hallituksen ehdotukset, jotka koskivat hallituksen valtuuttamista päättää omien osakkeiden hankkimisesta sekä osakeannista, yhtiön hallussa olevien omien osakkeiden luovuttamisesta ja muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta.

Vapaan oman pääoman luokittelun muuttamisesta päättäminen

Yhtiö on aiempina vuosina omia osakkeita hankkiessaan kirjannut omien osakkeiden hankintahinnat pienentämään aiempien tilikausien voittovaroja. Omia osakkeita on hankittu 103 M€:n arvosta tilikaudella 2012 ja 14 M€:n arvosta tilikaudella 2017. Menettely on ollut aiemmin tehtyjen päätösten ja OYL:n säännösten mukainen, mutta sillä ei täysimääräisesti saavutettu OYL:n mahdollisuutta esittää yhtiön saamia sijoituksia ja sen tuottamia voittoja erillään. Osakeyhtiölaki olisi mahdollistanut omien osakkeiden hankintamenon vähentämisen myös sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta, mikä kirjaustapana johtaa selkeämmin yhtiön saamien sijoitusten ja sen tuottamien voittojen esittämiseen erillään yhtiön omassa pääomassa.

Yhtiökokous päätti peruuttaa aiemmat kirjaukset, joissa hankituista omista osakkeista maksettu määrä oli kirjattu voittovarojen vähennykseksi, ja päätti, että vastaavat määrät kirjataan pois sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta siltä osin kuin yhtiöllä on varoja jäljellä sijoitetun vapaan oman pääoman rahastossa yhtiökokouksessa päätetyn varojenjaon jälkeen. Edellisten tilikausien voittovaroihin päätettiin tämän vuoksi siirtää sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta 62 420 161,66 euroa. Muutoksella ei ole vaikutusta vapaan oman pääoman kokonaismäärään.

Yhtiökokouksen pöytäkirja on luettavissa 5.4.2018 alkaen DNA:n internet-sivuilla: www.dna.fi/yhtiokokous.

Lisätietoja:
Sijoittajasuhteet, Marja Mäkinen, 044 044 1262, marja.makinen@dna.fi
DNA:n viestintä, 044 044 8000, viestinta@dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi sekä Facebookissa.