West International lanserar varumärket WESTPAY


Bolaget har under de senaste åren transformerats till att idag vara en global leverantör av betaltjänster. Nu tar bolaget nästa steg i denna resa med att lansera namnet Westpay, vilket genomsyrar alla aspekter av varumärket. Detta inkluderar inte bara en ny logotyp och grafisk identitet utan representerar hela det värde som bolaget levererar för att förbättra betalningar inom fysisk handel, e-handel och självbetjäning.

Grunden för namnet Westpay utgörs av bolagets värdeord: Förtroende, Tillsammans och Pionjärsanda. Den grafiska profilen symboliserar också den position som bolaget har etablerat på marknaden med att ha ett unikt erbjudande och att våga tänka annorlunda för att på så sätt utmana befintliga lösningar och radikalt förbättra kundernas behov kring betalningar.

Sedan en tid har bolaget implementerat en egen betalväxel och kan agera fullt ut som en s.k. Payment Service Provider (PSP). Härigenom tar Westpay en större del i hanteringen av kortbetalningar helt på egen hand vilket minskar beroendet av externa partners. Betalväxeln kortar också ner ledtiden och förenklar processen för lansering på nya marknader. Därefter har Westpay tagit steget att addera online-betalningar till det existerande utbudet av betalinfrastruktur för fysiska miljöer. Detta skapar en komplett och unik betallösning där Westpay hanterar betalningar i alla kanaler.

Kunder med behov av att ta betalt i både fysiska miljöer, e-handel och mobila ”appar”, kan få hela lösningen från en leverantör. Exempelvis kommer en restaurang- eller butikskedja att kunna identifiera sina kunder oavsett om de handlar på plats eller online, vilket i praktiken är omöjligt när betalsystemen kommer från olika leverantörer.

Till den kommande Bolagstämman den 17 maj har styrelsen föreslagit en ändring av bolagsordningen med en ny lydelse av bolagets firma. Under förutsättning att denna ändring godkänns, vilket aktieägare som representerar mer än 50 % av rösterna har ställt sig positiva till, kommer bolaget därefter att heta Westpay AB.

Westpay’s nya hemsida inklusive logo och grafisk profil finns tillgänglig här: www.westpay.se


För ytterligare information kontakta:

Sten Karlsson, vd West International AB
Mobil: 070-555 6065
E-post: sten.karlsson@westpay.se

Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, 08-463 80 00.

Bilaga


Attachments

Pressmeddelande 20180509_Westpay