AAA-rankattu salkunhoitaja laajentaa vuoden globaalirahaston kestävyysvaatimuksia - Evli Maailma X


EVLI PANKKI OYJ:N LEHDISTÖTIEDOTE 20.6.2018 KLO 13.00

Citywirelta AAA-luokituksen saanut salkunhoitaja Wilhelm Bruun* vastaa yhdessä Marjaana Haatajan kanssa vuoden 2017** globaaliksi osakerahastoksi valitun Evli Maailman uudesta sisarrahastosta. Uusi rahasto Evli Maailma X noudattaa samaa ainutlaatuista, kassavirtaan keskittyvää salkunhoitoprosessia, mutta sillä on Evli Maailmaa kovemmat kestävyysvaatimukset, jotka koskevat kiistanalaisia aloja: alkoholia, aseita, tupakkaa, uhkapeliä, kivihiiltä, ydinvoimaa, aikuisviihdettä ja geenimuunneltuja organismeja. Rahasto voi poiketa kivihiileen liittyvästä poissulkemisesta, mikäli yhtiöllä on uskottava suunnitelma kivihiilen käytön vähentämiseksi tulevaisuudessa. 

Evli Maailma ja Evli Maailma X kuuluvat Evlin Globaalit osakkeet -rahastoperheeseen. Rahastoperheellä on ainutlaatuinen sijoitusfilosofia, jossa painotetaan alihinnoiteltuja yhtiöitä, joilla on hyvä kassavirta ja velanhoitokyky. Yhdistettynä riippumattomaan yhtiövalintaan tämä johtaa todella aktiivisiin rahastoihin, jotka voivat poiketa merkittävästi vertailuindeksistä.

"Rahastoille, joilla on poissulkeva strategia, on ollut asiakaskysyntää. Voimme nyt iloksemme vastata siihen ja tarjota pitkään menestyksekkäässä käytössä olleen ja ainutlaatuisen sijoitusfilosofiamme myös niille sijoittajille, jotka haluavat poissulkea tiettyjä yrityksiä", Evli-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Kim Pessala sanoo.

Kaikissa Evlin rahastoissa vastuullisuustekijät (ns. ESG***) ovat integroituna sijoitusprosessiin, ja rahastot noudattavat Evlin vastuullisen sijoittamisen periaatteita. "Evli keskustelee yhtiöiden kanssa vastuullisuuteen liittyvistä asioista ja voi poissulkea yhtiöitä, mikäli korjaavia toimia ei toteuteta. Kiistanalaisten aseiden valmistajat poissuljetaan automaattisesti", Evli Pankki Oyj:n vastuullisuusjohtaja Outi Helenius kertoo.

Lisätietoa:
Kim Pessala, toimitusjohtaja, Evli-Rahastoyhtiö Oy, p. (09) 4766 9141, kim.pessala@evli.com


*Citywire on myöntänyt Willhelm Bruunille AAA-luokituksen kolmen vuoden (31.5.2015-31.5.2018) riskikorjatun suorituksen perusteella. Lähde ja copyright: Citywire information is proprietary and confidential to Citywire Financial Publishers Ltd ("Citywire"), may not be copied and Citywire excludes any liability arising out its use.
**Morningstar Ruotsi 2017, Morningstar Suomi 2017, Privata Affärer -julkaisut 2016
***Environmental, social and corporate governance

Evli-Rahastoyhtiö Oy on Evli Pankin 100 prosenttisesti omistama tytäryhtiö.

Evli Pankki Oyj

Evli on sijoittamiseen erikoistunut pankki, joka auttaa yhteisöjä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä kasvattamaan varallisuuttaan. Tuote- ja palveluvalikoima sisältää sijoitusrahastoja, varainhoitoa ja pääomamarkkinapalveluita, vaihtoehtoisia sijoitustuotteita, osakeanalyysi, kannustinjärjestelmien hallinnointia ja yritysjärjestelypalveluita. Yhtiö tarjoaa myös asiakkaiden sijoitustoimintaa tukevia pankkipalveluita. Evli on Suomen parhaaksi arvioitu ja suosituin yhteisövarainhoitaja*.

Evlin hallinnoitavana on 11,4 miljardia euroa asiakkaiden varoja (netto 3/2018). Evli-konsernin oma pääoma on 65,9 miljoonaa euroa ja BIS-vakavaraisuussuhde 15,4 prosenttia (31.3.2018). Yhtiön palveluksessa työskentelee yli 200 henkilöä. Evli Pankki Oyj:n B-osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

*TNS Sifo Prospera External Asset Management 2017 Finland, SFR Scandinavian Financial Research Institutional Investment Services, Finland 2017 (jaettu ensimmäinen sija).

Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet, www.evli.com