Mandalay Resources Corporation går ut med en icke-bindande avsiktsförklaring om att sälja silver-guldprojektet Challacollo i Chile


TORONTO, Aug. 01, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- Mandalay Resources Corporation ("Mandalay" eller "Bolaget") (TSX: MND, OTCQB: MNDJF) kan nu meddela att man ingått en icke-bindande avsiktsförklaring med Aftermath Silver (“Aftermath”) (TSX-V:AAG.H), enligt vilken Aftermath kommer att förvärva Minera Mandalay Challacollo Limitada (“MMC”), som för närvarande äger Challacollo silver-guldprojektet i Region I (Tarapaca) i Chile (“Challacollo-projektet”), i utbyte mot 11 625 000 kanadensiska dollar (“ersättningen”).

Dominic Duffy, President och Chief Executive Officer för Mandalay, kommenterade, “Det är tillfredsställande att kunna gå ut med beskedet om den föreslagna försäljningen av Challacollo-projektet till Aftermath Silver. Ett av Mandalays centrala strategiska mål för 2018 har varit att maximera värdet på vår portfölj genom att sälja de tillgångar som inte är väsentliga för kärnverksamheten. Den föreslagna försäljningen av Challacollo kommer att ge oss möjligheten att realisera ett betydande värde för tillgången, samtidigt som vi kan fortsätta att fokusera på att rationalisera våra verksamheter vid de två produktionstillgångarna, stärka vår balansräkning och positionera Mandalay för framtida tillväxt.”

Dominic Duffy avslutade: ”Vi är nöjda med samarbetet med Aftermath-teamet som har betydande branscherfarenhet och den kompletterande kompetens som vi tror krävs för att skapa ytterligare värde för att utveckla projekt som Challacollo. Aftermath leds av ett team med lång branscherfarenhet, bland andra Michael Williams (President och CEO för Vendetta Mining Corp.), Sean Hurd (Mining Financier och Executive), Peter Voulgaris (geolog och ingenjör med mer än 20 års erfarenhet, bland annat från en del av Australiens största guldgruvor och vid Ivanhoe Mine’s Oyu Tologi-projektet) och David Terry (geolog, avancerad projektspecialist och oberoende styrelsemedlem för Golden Arrow Resources). Vi ser fram emot att samarbeta med dem i denna transaktion och ser fram emot att se det värde som de kommer att frigöra vid Challacollo.”

Enligt de föreslagna villkoren i transaktionen, skulle ersättningen som ska betalas till Mandalay för MMC vara:

  1. 1 000 000 kanadensiska dollar i kontanter vid transaktionens avslutningsdag (“avslutningsdagen”);

  2. 1 250 000 kanadensiska dollar som ska betalas kontant senast 18 månader efter avslutningsdagen;

  3. 1 500 000 kanadensiska dollar som ska betalas kontant när det första av följande inträffar: 
    • slutförande av en genomförbarhetsstudie för Challacollo-projektet enligt nationella instrumentet 43-101,
    • slutförande av uppskattning av mineraltillgångar för Challacollo-projektet, med totala tillgångar på minst 50 000 000 silverekvivalenta uns, enligt nationella instrumentet 43-101, eller
    • 18 månader efter att den miljökonsekvensbedömning (“Resolución de Calificación Ambiental”) beviljats, som sammanhänger med den miljöbedömningsprocess som just nu pågår för borrningen vid Challacollo-projektet;

  4. en betalning som ska ske senast 30 november 2019, där Aftermath kan välja mellan
    • 7 875 000 kanadensiska dollar kontant och
    • det antal av stamaktier i Aftermath (“Aftermath-aktierna”) som motsvarar (i) 7 875 000 kanadensiska dollar dividerat med (ii) stängningskursen för Aftermath-aktier på handelsdagen som omedelbart föregår dagen då denna betalningen sker (“aktiekursen”), och
    • vilken kombination som helst av kontanter och Aftermath-aktier med ett sammanlagt värde (baserat på aktiekursen) på 7 875 000 kanadensiska dollar, under förutsättning att antalet Aftermath-aktier som utfärdas till Mandalay under inga omständigheter direkt efter utfärdandet av dessa aktier representerar mer än 49 procent av antalet utestående Aftermath-aktier.

I samband med transaktionen:

  • Aftermath kommer att åta sig Mandalays befintliga villkorade betalningsskyldigheter för aktier och silverleveranser beträffande Challacollo-projektet, enligt villkoren för ett aktieköpsavtal daterat den 19 december 2013 mellan Silver Standard Resources Inc., Silver Standard Ventures Inc., Mandalay och Mandalay Resources (Chile) SPA samt andra befintliga royalties, och

  • Aftermath och Mandalay kommer att ingå ett avtal om investerarens rättigheter enligt vilket Mandalay kommer ha rätt att delta i framtida aktieerbjudanden från Aftermath för att behålla sitt proportionerliga ägarintresse och, så länge som Mandalay äger minst 10 procent av Aftermaths utestående aktier, att nominera en ledamot till Aftermaths styrelse. Aftermath kommer att ha förhandsrätt till att köpa Aftermath-aktier som Mandalay erbjuder till försäljning, så länge som Mandalay äger minst 20 procent av Aftermaths utestående aktier.

Slutförandet av transaktionen är föremål för ett antal suspensiva villkor, bland annat verkställandet av definitiva avtal beträffande transaktionen, Aftermaths aktieägares godkännande av transaktionen, godkännande från TSX Venture Exchanges sida och mottagande av alla nödvändiga samtycken från tredje part.

Aftermath Silver är noterat på TSX-V och leds av ett team med lång branscherfarenhet och en meriterande historik där man har utvecklat och tillfört värde till gruvutvecklingsprojekt. Aftermath förvärvade nyligen Cachinal-projektet i Chile (80 procent innehav), som är en epitermisk fyndighet med låg sulfidering och som just nu har 18,4 miljoner indikerade och 3 miljoner antagna silveruns. Aftermath avser att utveckla ett parallellt prospekteringsprogram vid både Cachinal och Challacollo, så snart transaktionen har avslutats. Vid Challacollo kan prospekteringen inledas omgående på de befintliga borrplattformarna, eftersom tillståndsansökan för nya borrplattformar är avklarad.

För mer information:

Dominic Duffy
President och Chief Executive Officer

Greg DiTomaso
Director of Investor Relations

Kontakt:
647.260.1566

Om Mandalay Resources Corporation:

Mandalay Resources är ett kanadensiskt företag som arbetar med naturresurser och som har produktionstillgångar i Australien och Sverige samt underhålls- och prospekteringsprojekt i Chile. Företaget är fokuserat på en förvärvsstrategi och att skapa nödvändig volym genom att lägga till projekt som är i ett långt utvecklat skede eller redan i produktion inom guld, koppar, silver och antimon i Australien, Amerika och Europa för att skapa kortsiktigt kassaflöde och värde för aktieägare.

Om Aftermath Silver Ltd:

Aftermath Silver Ltd är ett kanadensiskt prospekteringsföretag som ägnar sig åt att förvärva, prospektera och utveckla mineraltillgångar, med betoning på silver i Chile. Bolaget är fokuserat på tillväxt genom att hitta och förvärva kvalitetsprojekt i stabila rättskipningsområden. Aftermath fortsätter att söka nya möjligheter för att dra fördel av det relativt låga silverpriset.

Framåtblickande uttalanden:

Detta nyhetsmeddelande innehåller "framåtblickande uttalanden" inom betydelsen av tillämpliga värdepapperslagar. Däri ingår uttalanden om den föreslagna försäljningen av MMC till Aftermath Silver. Det finns ingen garanti för att den föreslagna transaktionen kommer att slutföras enligt de villkor som har presenterats i detta pressmeddelande eller överhuvudtaget. Faktisk utveckling och resultat kan skilja sig från dem som framställs i dessa uttalanden, vilket kan bero på bland annat förändrade råvarupriser och allmänna ekonomiska och marknadsförhållanden. Faktorerna som identifieras ovan är inte avsedda att utgöra en fullständig lista med faktorer som kan påverka Mandalay. Man finner en beskrivning av ytterligare risker som kan leda till att den faktiska utvecklingen och resultatet skiljer sig från dem som framställs i de framåtblickande uttalandena i detta nyhetsmeddelande under rubriken "Risk Factors" i Mandalays årliga informationsformulär daterat den 29 mars 2018, av vilket det finns en kopia på Mandalays profil på www.sedar.com. Dessutom kan det aldrig garanteras att antagna tillgångar som upptäcks på grund av ytterligare borrning kommer att bli uppgraderade till bevisade eller sannolika reserver. Även om Mandalay har försökt identifiera viktiga faktorer som kan leda till att faktiska åtgärder, händelser eller resultat skiljer sig väsentligt från dem som beskrivs i de framåtblickande uttalandena, kan det finnas andra faktorer som leder till att åtgärder, händelser eller resultat inte blir som förväntat, uppskattat eller avsett. Det finns ingen garanti för att de framåtblickande uttalandena kommer att visa sig vara korrekta, eftersom faktiska resultat, och framtida händelser kan skilja sig betydligt från dem som förutses i dessa uttalanden. Därför bör läsare inte lägga för stor vikt vid eller ha tillit till framåtblickande uttalanden.