Sennheiser Communications adskilles i nyt setup


Investor news                                                                      11. september 2018

Sennheiser Communications adskilles i nyt setup

København/11. september 2018 – William Demant Holding A/S (William Demant) og Sennheiser electronic GmbH and Co. KG (Sennheiser) ser gode fremtidsperspektiver inden for alle tre forretningsområder i Sennheiser Communications A/S (Sennheiser Communications). For at opnå størst udbytte af disse potentialer har begge parter et ønske om at fokusere på forskellige segmenter med eget ansvar for hele værdikæden.

William Demant og Sennheiser har derfor besluttet at afslutte deres joint venture og adskille forretningsområderne i nye selvstændige konstellationer. Derfor vil områderne Gaming headsets og Enterprise Solutions headsets blive samlet i en selvstændig virksomhed under William Demant gruppen og segmentet Mobile Music headsets vil fremover være en del af Sennheiser Consumer forretningen. Denne opdeling sker i fuld enighed og begge parter forventer at fortsætte samarbejdet, når muligheder og synergier opstår.

- Joint venture-samarbejdet har været en succesfuld rejse for begge partnere hvor vi undervejs har samarbejdet og udviklet nye teknologier og haft konstant vækst i markedsandele. Alle forretningssegmenter har fortsat stort potentiale i fremtiden, udtaler Daniel Sennheiser, co-CEO i Sennheiser.

Koncernchef og adm. direktør i William Demant, Søren Nielsen supplerer:
- Eftersom markedsdynamikkerne har ændret sig gennem årene, er det nødvendigt at have fuldt fokus på hele værdikæden sammen med en endnu mere dedikeret tilgang til R&D. Derfor er tiden nu inde til at fortsætte fokuseret hver for sig.

Sennheiser Communications har i dag delt ejerskab 50-50 mellem Sennheiser og William Demant og har i mere end 15 år haft succes med at udvikle og promovere et sortiment af Gaming headsets, Enterprise Solutions og Mobile Music under Sennheiser-navnet. Opsplitningen af joint venturet vil ske uden betaling mellem parterne.

Opdelingen er planlagt til at træde i kraft pr. 1. januar 2020. Indtil da vil selskabet Sennheiser Communications fortsætte som hidtil og Sennheiser og William Demant vil i mellemtiden forberede adskillelsen i tæt samarbejde for at sikre en smidig og jævn overgang for medarbejdere, kunder, leverandører og partnere.

Fremadrettet vil William Demant overtage segmenterne inden for Gaming og Enterprise Solutions headsets inklusiv distributionen, som Sennheiser hidtil har varetaget. Den nye enhed under William Demant vil fortsætte licensaftalen med Sennheiser-brandet for segmenterne Gaming og Enterprise Solutions headsets I 2018 og 2019 vil overskudsdelingen fra Sennheiser Communications fortsætte uændret mellem Sennheiser og William Demant.

- For William Demant viser dette tydeligt vores stærke engagement i at supportere den fremtidige vækst i de to attraktive forretningsområder Gaming og Enterprise Solutions headsets. Det er vores hensigt at bringe det nuværende globale distributionssetup til næste niveau med en fokuseret tilgang, og vi tror på, at R&D-synergierne i vores koncern vil blive endnu stærkere fremadrettet med den spirende tendens inden for intelligent lyd, lavenergi connectivity og endnu mindre formfaktorer, siger koncernchef og adm. direktør Søren Nielsen, William Demant.

For Sennheiser er integrationen af Mobile Music-segmentet endnu et konsekvent skridt i retning mod mere fokus på kernekompetencer og uafhængighed som en selvstændig familieejet virksomhed.

- Sennheiser vil trænge yderligere ind på det voksende marked for Mobile Music headsets med et klart fokus på innovative ”Smart & Connected” lydoplevelser. Vores forbrugerdivision vil blive endnu stærkere idet alle nødvendige kompetencer bliver samlet her. Inden for vores professionelle division vil business-segmentet – sammen med trådløs mikrofonteknologi – fortsat være en højborg med attraktive fremtidige vækstpotentialer. 3D-lydoplevelsen AMBEO vil forblive en essentiel del i udviklingen af vores fremtidige produktportefølje inden for såvel forbruger- og professionelle divisioner, siger Andreas Sennheiser, co-CEO i Sennheiser.

Den adm. direktør for Sennheiser Communications, Jeppe Dalberg-Larsen, vil fortsat stå i spidsen for Sennheiser Communications i overgangsfasen samt William Demants nye selskab efter adskillelsen.

- I Sennheiser Communications har vi formået at etablere en global forretning med nogle af de dygtigste mennesker i audioindustrien og samtidig leveret fantastiske tocifrede vækstrater år efter år. Jeg glæder mig til fortsat at stå i front for ”sound excellence” i vores nye setup. Vi ser her et stort markedspotentiale, og med William Demants støtte vil vi være rustet til både at nå vores bestræbelser i at fremskynde vækst, komme ind på nye markeder og være mere agile som en uafhængig virksomhed. Vores stærkt funderede R&D vil forblive omdrejningspunktet for vores innovation, og dermed gøre det muligt for os at levere solide førsteklasses lydkoncepter til markedet, siger Jeppe Dalberg-Larsen.

Om William Demant
William Demant, som er noteret på Nasdaq København og indgår i C25 indekset, tilbyder løsninger og tjenesteydelser, der direkte eller indirekte hjælper mennesker med høretab i deres kontakt og kommunikation med verden omkring dem. William Demant er en global koncern, som er ledende og aktiv inden for alle aspekter af høresundhed – fra høreapparater og høreimplantater til diagnostisk udstyr – og som har en vision om at lette livet for mennesker med høretab. Koncernen opererer på et globalt marked og har aktiviteter i mere end 130 lande.

Om Sennheiser
At forme fremtiden for lyd og skabe unikke lydoplevelser for kunderne - dette mål forener Sennheiser-medarbejdere og partnere over hele verden. Sennheiser blev grundlagt i 1945 og er en af verdens førende producenter af hovedtelefoner, mikrofoner og trådløse transmissionssystemer. Med 21 salgsdatterselskaber og mangeårige etablerede handelspartnere er virksomheden aktiv i mere end 50 lande og driver egne produktionsfaciliteter i Tyskland, Irland, Rumænien og USA. Siden 2013 har Sennheiser været ledet af Daniel Sennheiser og Dr. Andreas Sennheiser, den tredje generation af familien til at drive firmaet. I 2017 opnåede Sennheiser koncernen en omsætning på i alt 667,7 mio. EUR

Om Sennheiser Communications
Sennheiser Communications er et joint venture mellem det danske firma William Demant og det tyske selskab Sennheiser. Med hovedsæde i København er joint venture-selskabet specialiseret i telekommunikationsprodukter til call centre, kontorapplikationer samt headset til spil og mobile enheder. Sennheiser Communications udmærker sig i state-of-the-art teknologier og fremragende kundeservice og markedsfører dem globalt. Fællesforetagendet trækker på erfaringerne fra to virksomheder, der begge er globale teknologiledere inden for deres respektive brancher.

* * * * * * *

Yderligere information:

Trine Kromann-Mikkelsen
VP Corporate Communication
William Demant
+45 23 968 968
trkr@demant.com

Søren Holm Printz
Investor Relations
William Demant
+45 51 176 863
sopr@demant.com

Mareike Oer
Corporate Communications
Sennheiser electronic GmbH & Co. KG
+49 5130 600 1719
mareike.oer@sennheiser.com

Bianca Nesgaard
Director of Global Marketing
Sennheiser Communications A/S 
+45 3124 26 22
bnes@senncom.com

Vedhæftet fil


Attachments

Investor news - Sennheiser Communications adskilles i nyt setup