Pressmeddelande
Malmö, 10 oktober 2018

Acarix AB inleder strategiskt samarbete med MED Management för att bredda den kommersiella plattformen mot den tyska öppenvårdsmarknaden

För att öka medvetenheten och kunskapen om den unika teknik för att utesluta kranskärlssjukdom som Acarix erbjuder genom sitt CADScor system ingår Acarix och MED Management ett avtal för den tyska öppenvårdsmarknaden.

"CADScor system är ett perfekt stöd för MED Managements övergripande strategi att erbjuda lösningar som förbättrar patientvården, särskilt inom öppenvården. Vi ser CADScor som ett viktigt bidrag till vårt erbjudande och vi ser fram emot att vidareutveckla Acarix verksamhet i Tyskland", säger Katja Bahr, VD på MED Management.

"Med CADScor system har vi en unik teknik som gör att vi tidigt kan utesluta kranskärlssjukdom (CAD) och som förbättrar beslutsprocessen för vårdgivarna. I kombination med MED Managements etablerade nätverk och gedigna meriter i Tyskland kommer det att ge många fler patienter och läkare tillgång till Acarix kliniskt validerade utrustning. Samarbetet kommer att bli ett viktigt komplement till våra egna säljare i Tyskland och stärka vår närvaro på den tyska marknaden", säger Per Persson, Chief Commercial Officer på Acarix.

MED Management erbjuder innovativa tjänster och koncept för patientbehandling inom kardiologi, och har ett nära samarbete med försäkringsbolag, vårdgivare, administration och några av de ledande medicintekniska leverantörerna inom öppenvården.
Tusentals patienter har redan dragit nytta av de innovativa, högkvalitativa vårdprogram som MED Management har erbjudit de senaste 10 åren. MED Management har lagt ribban högt för integrerad, kardiologisk vård på den tyska öppenvårdsmarknaden. Flera stora sjukförsäkringsbolag och välkända vårdgivare litar på MED Managements koncept.

CADScor®System kombinerar en ultrakänslig, akustisk kartläggning av turbulenta flöden i kranskärlen och kranskärlsförändringar med avancerade algoritmer i en portabel apparat för att med en icke-invasiv metod bedöma patientens risk för att drabbas av kranskärlssjukdom på mindre än 8 minuter. Detta ger läkarna ett snabbt förstahandsverktyg för en tidig bedömning innan ytterligare undersökningar görs med dyrare och mer invasiva metoder.

Kontaktpersoner:
Christian Lindholm, tillförordnad VD, e-post: secli@acarix.com, telefon: +46 705 118 333

Till redaktionen:
Acarix, CADScor®System och mätning av hjärtljud
Acarix grundades 2009 och är noterat på Nasdaq First North Premier. Acarix CADScor®System använder en avancerad sensor som placeras på huden ovanför hjärtat för att lyssna på ljudet av hjärtkontraktion och turbulent flöde. Det har utformats för att vara ett allt-i-ett-system i den meningen att signalen från hjärtat spelas in, bearbetas och visas som en patientspecifik s.k. CAD-score på skärmen. Presentation av mätresultaten erhålls på mindre än 8 minuter. Som en säker metod och lämplig för användning i både primärvården och på inneliggande patienter kan CADScor®System potentiellt komma att spela en viktig roll för patient-triage, något som gör att många patienter inte behöver undersökas ytterligare med invasiva, diagnostiska metoder.

MED Management
MED Management grundades 2009 och implementerar innovativ teknologi samt utvecklar tillsammans med sjukförsäkringsbolag ersättningssystem för den kardiologiska öppenvården i Tyskland. MED Management har en gedigen erfarenhet av att bygga upp försäkringsprogram av hög kvalitet för att ge patienterna en vård som är anpassad efter deras individuella behov.

Läs mer på www.acarix.com Pressbilder: http://www.acarix.com/about-us/press-downloads/press-photos/