SSH.COM JA FUJITSU YHTEISTYÖHÖN PILVIPÄÄSYNHALLINNASSA


Ratkaisu tarjoaa turvallisen, roolipohjaisen pääsyn kriittisiin tietojärjestelmiin

Helsinki, 22.10.2018 – SSH.COM ja Fujitsu ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka perusteella Fujitsu alkaa tarjota SSH.COM:in kehittämää PrivX® Cloud Access Gateway -tuotetta osana pilvipohjaista identiteetin- ja pääsynhallintapalveluaan (IDaaS).

SSH.COM ja Fujitsu tarjoavat uuden, entistä turvallisemman ja nopeamman tavan hallita yritysten omien ja ulkoistettujen ohjelmistokehittäjien ja DevOps-tiimien pääsyä kriittisiin tietojärjestelmiin. Ratkaisu nopeuttaa uusien sovellusten kehittämistä ja julkaisemista, lisää kehitysprosessien joustavuutta, vähentää hallinnointityötä ja alentaa kustannuksia. 

SSH.COM:in ja Fujitsun yhteisratkaisussa salattu yhteys kriittisiin kehitys- ja tuotantoympäristöihin muodostetaan aina tarpeen mukaan. Kun istunto on ohi, salattu yhteys ei jää ”roikkumaan” kenenkään hyödynnettäväksi eikä salausavaimia voi kadottaa tai jakaa, sillä turvattu yhteys muodostetaan käyttäjältä näkymättömissä ja avaimitta. Koska PrivX on integroitu saumattomasti Fujitsun IDaaS-ratkaisuun, se tukee samoja tunnistustietojen palveluntarjoajia, jolloin käyttäjäorganisaatio saa yhdenmukaisen tavan hallita sekä tavallisten että tehokäyttäjien pääsyä järjestelmiin. Tämä parantaa organisaatioiden operatiivista tehokkuutta ja tietoturvaa, vähentää monimutkaisuutta ja säästää kustannuksia.

SSH.COM tekee yhteistyötä paikallisten ja globaalien pilvipalvelujen tarjoajien (CSP) ja IDaaS-toimittajien kanssa laajentaakseen PrivX:n markkinoita. Sopimus Fujitsun kanssa on osa tätä toimintamallia. Fujitsu esittelee integroidun ratkaisun noin 12000 asiakkaalleen Fujitsu Forum -tapahtumassa marraskuussa 2018.

Yritykset verkostoituvat ja tarvitsevat entistä enemmän ulkopuolisia asiantuntijoita sekä muita kolmansia osapuolia, joiden tarvitsee päästä yrityksen toiminnan kannalta kriittisiin ympäristöihin – kuten tuotantoympäristöön – viiveettä. Tarpeet vaihtelevat tilapäisemmästä pysyvämpään, pääsyoikeuden taso ympäristöstä toiseen,  ja saman aikaa pilviympäristö elää ja muuttuu jatkuvasti. PrivX ratkaisee tämän trendin luoman tietohallinto- ja tietoturvajohtajien merkittävän haasteen: kuinka hallita räjähtävästi kasvavaa määrää laajennettuja pääsyoikeuksia (Privileged Access), joiden luominen ja hallitseminen nykyisillä ratkaisuilla syö resursseja, lisää tietoturvariskejä ja hidastaa tuotantosyklejä.

Fujitsun IDaaS-palvelu sisältää kattavat itsepalvelu- ja autentikointiprotokollat, kuten biometrisen tunnistuksen. Ratkaisussa identiteettejä hallitaan reaaliaikaisesti pilvipohjaisten, automatisoitujen työkalujen avulla. Käyttäjätunnusten käsittely ja käyttöoikeuksien hallinta on integroitu hakemistoihin, järjestelmiin, pilvipalveluihin ja sovelluksiin avoimilla standardirajapinnoilla. Tuloksena syntyy kattava hybridi-it-ympäristöihin soveltuva pääsynhallintaratkaisu, joka skaalautuu ja on nopea ottaa käyttöön. Nyt kun PrivX:n on saumaton osa ratkaisua, myös ohjelmistokehittäjät ja pääkäyttäjät voivat vaivattomasti kertakirjautumalla (single sign-on) päästä pilviresursseihin ja näin parantaa käytettävyyttä ja tuottavuutta.

SSH:n toimitusjohtaja Kaisa Olkkonen: “Tämä kumppanuus hyödyttää meitä, Fujitsua sekä etenkin asiakkaitamme. Kun PrivX:n voima yhdistetään Fujitsun IDaaS-ratkaisuun, asiakkaat saavat keskitetyn työkalupakin järjestelmien, sovellusten ja liiketoiminnan kannalta tärkeiden resurssien pääsyoikeuksien luomiseen ja hallintaan. Yhdessä Fujitsun kanssa pystymme tarjoamaan entistäkin kattavamman ratkaisun ja auttamaan asiakkaita toimimaan entistä nopeammin ja turvallisemmin.”

Fujitsun EMEIA-alueen Security Offerings Architect Petri Heinälä toteaa: “Työskentelemällä SSH.COM:in kaltaisten partnerien kanssa Fujitsu pystyy laajentamaan tarjoomaansa entistä paremmin asiakastarpeita vastaavaksi. PrivX:n roolipohjainen ja avaimeton ratkaisu sopii erinomaisesti Fujitsun IDaaS-palveluun. Ilman erillisiä asiakasohjelmistoja toimivan PrivX:n helpot työnkulut ja eri pilvipalveluiden yli toimiva resurssien automaattinen haku ovat esimerkkejä uusista toiminnallisuuksista, joita voimme nyt tarjota pääkäyttäjille, kehittäjille ja DevOps-tiimeille. Tämä yhteistyösopimus on uusi edistysaskel Fujitsulle, jonka avulla voimme tarjota asiakkaillemme entistä laajempaa valikoimaa hallittuja tietoturvapalveluita.”

SSH Communications Security
SSH.COM auttaa yrityksiä hallitsemaan ja turvaamaan digitaalista ydintään – kriittistä dataa, sovelluksia ja palveluita. Yli 3000 asiakkaamme joukossa on 40% Fortune 500 -yrityksistä, monet maailman johtavista rahoitusalojen yrityksistä ja johtavia yrityksiä monilta muilta toimialoilta. Autamme asiakkaitamme menestymään pilviaikakaudella tarjoamalla kitkattomia pääsynhallintaratkaisuja, jotka minimoivat pääsyoikeuksiin liittyvät riskit. SSH.COM myy sovelluksiaan maailmanlaajuisesti verkossa, toimipisteiden kautta sekä kattavan myyntipartneriverkoston avulla. Yhtiön osakkeet (SSH1V) on listattu Helsingin pörssissä. Lisätietoja meistä löydät Internet-osoitteestamme www.ssh.com.

Lisätietoja: 
Simo Karkkulainen, CMO
Tel: +358 40 738 9406
Email: simo.karkkulainen@ssh.com

###