Source: Telia Lietuva

Neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo įvykusio 2018 m. lapkričio 9 d. sprendimai

Telia Lietuva, AB (toliau – „Telia Lietuva“ arba Bendrovė) neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas, įvykęs 2018 m. lapkričio 9 d., nusprendė:

- Atsižvelgiant į tai, kad nuo 2018 m. lapkričio 8 d. iš Bendrovės valdybos atsistatydino valdybos narė ir valdybos pirmininkė Henriette Wendt, į Bendrovės valdybą einamajai valdybos kadencijai išrinkti Per Emil Nilsson, kurį pasiūlė „Telia Company AB“ (Švedija) kaip „Telia Lietuva“ akcininkė, turinti 88,15 proc. akcijų ir balsų, ir pavesti Bendrovės vadovui pasirašyti visus su šiuo sprendimu susijusius dokumentus ir/ar pranešimus, kad sprendimas būtų įvykdyti. Bendrovės vadovas turi teisę įgalioti bet kurį kitą asmenį atlikti nurodytus veiksmus ir pasirašyti nurodytus dokumentus.

Emil Nilsson (g. 1971 m.) yra „Telia Company AB“ (Švedija) vyresnysis viceprezidentas, Lietuvos, Estijos ir Danijos (LED) padalinio bei Eurazijos regiono vadovas. 2015 m. pradžioje E. Nilsson pradėjo dirbti bendrovėje „Telia Company“ ir 2015 m. spalį tapo Eurazijos regiono vadovu. Nuo 2018 m. birželio 1 d. jis vadovauja Lietuvos, Estijos ir Danijos padaliniui. Prieš įsidarbindamas „Telia Company“ p. Nilsson buvo „Sandvik AB“ įmonių grupės Švedijoje vykdomuoju viceprezidentu ir Grupės finansų vadovu. Anksčiau jis ėjo įvairias vadovaujančias pareigas „Ericsson“ įmonėse Švedijoje, Brazilijoje, JAV ir Austrijoje. E. Nilsson yra „Moldcell S.A.“ (Moldova) valdybos pirmininkas, „Kcell JSC“ (Kazachstanas), „Fintur Holdings B.V.“ (Nyderlandai) ir „Svenska Handbollslandslaget AB” (Švedija) valdybų narys. Jis turi Stokholmo universiteto (Švedija) finansų bakalauro laipsnį. Emil Nilsson „Telia Lietuva“ akcijų neturi. Turi 27 003 „Telia Company AB“ (Švedija) akcijas.

Vadovaujantis vertybinių popierių biržos „Nasdaq Vilnius“ listinguojamų bendrovių valdymo kodekso nuostatomis, Emil Nilsson yra valdybos narys–direktorius konsultantas (neetatinis valdybos narys).


Darius Džiaugys,
Ryšių su investuotojais vadovas,
tel. (8 5) 236 7878,
el. p. darius.dziaugys@telia.lt