Selskabsmeddelelse

25. November 2018
Meddelelse nr. 20

NKT er tildelt sin største ordre på eksportkabler nogensinde til transmissionsnettet Ostwind 2
NKT er blevet tildelt en kontrakt til en værdi af cirka EUR 300 mio. (cirka DKK 2,23 mia.) af 50Hertz. Kontrakten omfatter højspændingskabler og inkluderer levering af et cirka 270 km. 220 kV AC XLPE eksportkabelsystem og et cirka 8 km. 220 kV AC XLPE landkabelsystem til Ostwind 2 transmissionsnettet i Tyskland, som forbinder en række havvindmølleparker med land. Kontrakten er vundet i et konsortium med Boskalis Subsea Cables & Flexibles, som skal installere eksportkabelsystemet.

Kabelsystemet fra NKT til Ostwind 2 består af tre delprojekter, som tilsammen udgør det fulde projekt. NKT’s kontraktsum på cirka EUR 300 mio. i markedspriser, svarende til cirka EUR 255 mio. (cirka DKK 1,9 mia.) i standard metalpriser, er selskabets største ordre nogensinde på AC højspændingseksportkabler.

Konstitueret CEO Roland M. Andersen siger:
- Jeg er meget glad for, at vi med Ostwind 2 projektet får vores største ordre nogensinde på AC højspændings eksportkabler. Det er en anerkendelse fra 50Hertz, som har været vores kunde gennem mange år, af vores teknologi og know-how indenfor komplekse højspændings offshoreprojekter. For NKT er det den første ordre, hvor kunden får fordelen ved at kablerne produceres på begge vores højspændingsfabrikker. Det giver en mere effektiv produktionsplanlægning og mere fleksible leveringer for kunden.

Ordren til Ostwind 2 understreger NKTs førende position på det voksende marked for offshore vind og den stærke position i markedet for vedvarende energi generelt. Inklusive denne ordre har NKT i 2. halvår 2018 tilføjet store højspændingsprojekter til sin ordrebog til en værdi af over EUR 800 mio. (over DKK 6 mia.).

Eksportkablerne til Ostwind 2 vil blive fremstillet både i Karlskrona, Sverige, og i Køln, Tyskland, med produktionsstart i begyndelsen af 2020. Havvindmølleparkerne, der forbindes via CWA2 transmissionsnettet som forventes at være færdigt i slutningen af 2022, placeres i Østersøen, cirka 40 km. nordøst for denne tyske ø Rügen.

Ordren til Ostwind 2 ændrer ikke på NKTs finansielle forventninger til 2018.

Kontakt

Investor Relations:Michael Nass Nielsen, Head of Investor Relations, tlf.: +45 2494 1654
Presse:Helle Gudiksen, Head of Group Communications, tlf.: +45 2349 9098

 

Vedhæftet fil