Anders Gersel Pedersen, koncerndirektør for forskning og udvikling hos Lundbeck, går på pension


Valby, Danmark, 4. december 2018 - H. Lundbeck A/S (Lundbeck) annoncerede i dag, at Anders Gersel Pedersen, koncerndirektør for forskning og udvikling, går på pension efter 19 år i firmaet. Anders Gersels pensionering træder i kraft den 31. december 2018.

 

"Efter 19 år hos Lundbeck og 7 år som koncerndirektør for forskning og udvikling, har jeg besluttet at fratræde min stilling, på trods af, at jeg med sikkerhed ved, at jeg kommer til at savne at arbejde med et stærkt lederhold samt dedikerede og kompetente medarbejdere," sagde Anders Gersel Pedersen. "Det har været en ære at stå i spidsen for forsknings- og udviklingsorganisationen og det dedikerede team af medarbejdere for at fremme behandlingsmulighederne for patienter med lidelser i centralnervesystemet. Jeg er stolt af alt, hvad vi har opnået sammen.

 

"Gennem sin tid hos Lundbeck, har Anders stræbt efter at transformere Lundbecks forsknings- og udviklingsafdeling til en organisation med potentiale til at blive en af de bedste inden for lidelser i centralnervesystemet," sagde Deborah Dunsire, administrerende direktør hos Lundbeck. "Jeg takker Anders for hans lederskab, innovation og dedikation til Lundbeck henover de sidste to årtier og ønsker ham held og lykke fremover."

 

Anders Gersel Pedersen tiltrådte hos Lundbeck i 2000 som direktør for international klinisk forskning. Anders blev senere koncerndirektør for udvikling og blev i 2011 udpeget som ansvarlig for alle forsknings- og udviklingsaktiviteter hos Lundbeck.

 

Anders er medlem af The European Society of Medical Oncology, The International Association for the Study of Lung Cancer, The American Society of Clinical Oncology, Dansk Selskab for Klinisk Onkologi samt Dansk Selskab for Intern Medicin. Han er ydermere bestyrelsesmedlem hos Bavarian Nordic A/S (næstformand), Hansa Medical AB og Genmab A/S.

 

Lundbeck har indledt en omfattende international søgning for at finde firmaets næste koncerndirektør for forskning og udvikling.

 

Lundbeck kontakter

Investorer:Medier:
Palle Holm OlesenMads Kronborg
Vice President, Investor RelationsSenior Director, Corp. Communication
PALO@lundbeck.comMAVK@lundbeck.com
+45 30 83 24 26+45 36 43 40 00

 

Om H. Lundbeck A/S
H. Lundbeck A/S (LUN.CO, LUN DC, HLUYY) er et globalt farmaceutisk selskab, som er specialiseret i psykiatriske og neurologiske lidelser. I mere end 70 år har vi været førende inden for hjerneforskning. Vores primære fokusområde er Alzheimers sygdom, depression, Parkinsons sygdom og skizofreni.

 

Vores ca. 5.000 medarbejdere i 55 lande arbejder i hele værdikæden lige fra forskning og udvikling til produktion, markedsføring og salg. Vores udviklingsportefølje består af flere udviklingsprogrammer i den sene fase, og vores produkter er tilgængelige i over 100 lande. Vi har produktionsanlæg i Danmark, Frankrig og Italien. Lundbeck omsatte for 17,2 mia. DKK i 2017 (2,3 mia. EUR eller 2,6 mia. USD).

 

For yderligere oplysninger henviser vi til selskabets hjemmeside www.lundbeck.com. Vi er også på Twitter på @Lundbeck.

Vedhæftet fil


Attachments

EVP_DK_Final