Ellen lanserar ny produkt inom kvinnlig intimhälsa. Den nya intimhälsoprodukten är ett resultat av ett samarbete med MedicaNatumin AB (publ) och innehåller deras patenterade teknologi. Lanseringen sker i samband med att Ellens Intimate Deo och Intimate Foam genomgår en varumärkes- och designförändring och Ellens digitala satsning presenteras.

Den nya produkten är en After Shave & Wax Gel som är speciellt utvecklad att användas efter rakning och vaxning i intimområdet. Lansering av denna produkt medför att produktfamiljen runt Intimate Cleansing Foam och Intimate Deo växer. Dessa tre produkter lanseras i samband med att Ellens nya varumärke för intimhälsa, LN, presenteras.

Allt fler konsumenter söker högkvalitativa produkter för att motverka obehag i samband med dagens ökade intimrakning och vaxning. LN After Shave & Wax Gel är en lugnande, mjukgörande och skonsam gel med extrakt av Magnolia Grandiflora som minskar irritation och röda prickar efter rakning och vaxning i intimområdet. Produkten innehåller allantoin och 1,5-Pentanediol (patenterad av MedicaNatumin) som verkar fuktbevarande, sammandragande och bibehåller hudens elasticitet och motståndskraft. Produkten är fri från parfym och parabener. Produkten är klar för leverans från Tamro i början av december.

I somras startades ett genomgripande digitalt projekt som nu är klart för lansering. Detta inkluderar bl.a. att Ellen lanserar en uppdaterad version av hemsidan www.ellen.se. Den nya moderna hemsidan har bättre produktexponering och är sökordsoptimerad för att förbättra digitala kampanjer. Ellens bolagsinformation och utveckling mot aktiemarknaden är inkluderat i den nya hemsidan och därmed kommer www.ellenab.com att stängas ned. I lanseringen av den nya hemsidan har Ellen inlett samarbete med PR- influencer- podd och bloggsamarbeten. Detta för att få optimal synlighet och ökad produkt- och varumärkeskännedom.

Den nya produkten samt varumärkes- och designförändringen lanseras till en början i Sverige och därefter är det tänkt att lanseras till övriga nordiska länder och vidare till Tyskland.

Ellens arbete med framtida produktlansering under kommande år fortskrider enligt plan.

”Jag känner mig nöjd med att lansera och presentera flertalet projekt som vi har jobbat hårt med sista månaderna. Det är ett stort kliv framåt för bolaget och för våra existerande produkter under varumärket Ellen samt våra nya produkter under varumärket LN. Jag är övertygad om att LN After Shave & Wax Gel har alla förutsättningar att bli en favorit hos kvinnor i alla åldrar. Det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen av vårt nya unisex varumärke som kommer underlätta för oss att lansera nya produkter inom andra målgrupper. Vår digitala uppdatering och satsning är ett riktigt lyft för Ellen och det kommer ha en stor betydelse för vårt fortsatta arbete”, säger Jenny Fingal, VD hos Ellen AB.

För ytterligare information:
Jenny Fingal, VD på telefon 08-412 10 00 eller via epost jf@ellen.se

Denna information är sådan information som Ellen AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 December kl 08.00 CET.


Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser. För ytterligare information: www.ellen.se 

Bilaga