AMSTERDAM, Nederland, Feb. 05, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Four Winds Interactive LLC. (FWI), de toonaangevende softwareaanbieder voor visuele communicatie van bedrijven, heeft vandaag een strategisch partnership aangekondigd met Vista Equity Partners, een toonaangevende beleggingsmaatschappij die focust op software-, data- en technologiebedrijven. Vista werkt samen met managementteams aan operationele uitmuntendheid, om het pad te effenen voor duurzame groeimogelijkheden, innovatie en impact op de markten die zij bedienen.

Gelet op de snelle invoering van digital signage en de kracht van het FWI-platform wijst de belegging van Vista op een wezenlijke verandering in de sector van de digital signage, en wordt FWI zo gepositioneerd voor een groeiversnelling dankzij zijn marktleidende oplossingen voor bedrijven. Met zijn propriëtaire platform voor bedrijven en robuuste gegevensintegratie bekleedt FWI een uitstekende positie op de snel groeiende markt van de visuele communicatie. Het biedt een intuïtieve interface voor cloudbeheer, een flexibele auteurstool, platformonafhankelijke ondersteuning en een ruim scala van krachtige, verticaal aanpasbare toepassingen. De oplossingen van FWI bieden bedrijven schaalbare en veilige mogelijkheden om contact te leggen met hun publiek.

“Sinds onze start in 2005 hebben wij een bedrijf opgebouwd waar ik bijzonder trots op ben, en we hebben dat zelfs gedaan zonder veel kapitaal”, vertelt David Levin, medeoprichter en CEO van FWI. “We overwegen al een tijdje om een partnership aan te gaan met een beleggingsfirma, en we denken dat nu het juiste moment is gekomen, en Vista daar de juiste partner voor is. Het is een getalenteerd team van ervaren beleggers, operatoren en technologen die onze visie delen, het belang van een groeistrategie beseffen en middelen op ondernemingsniveau inbrengen. Vista bezorgt ons een enorme voorsprong op een interessant moment in onze sector.”

“We zijn opgetogen te kunnen samenwerken met Vista omdat ook zij van mening zijn dat een geweldige mensgerichte cultuur en klantenervaring het onderscheid maken voor marktleidende bedrijven. Vista kan bogen op een lange geschiedenis van beleggingen in best-in-class programma's voor werknemersontwikkeling en klantensucces, om bedrijven te helpen een versnelling hoger te schakelen”, stelt Margot Moellenberg, President en COO van FWI.

“Dankzij het leiderschap van David en het hele managementteam heeft FWI een marktleidende oplossing voor visuele communicatie ontwikkeld met een unieke schaalbaarheid voor uiteenlopende toepassingsmogelijkheden”, vertelt Patrick Severson, Principal bij Vista Equity Partners. “Wij stellen een sterk momentum vast in de sector, en we kijken ernaar uit om samen te werken met het FWI-team en de groei van het bedrijf te begeleiden.”

Volgens Gartner is “Digital signage vrijwel eindeloos buigzaam — het kan de interface zijn voor zowat alle mogelijke toepassingen.” Daarnaast stelt Gartner: “Er zijn talrijke voorbeelden in ons digitale leven buiten de werksfeer: luchthaveninformatie, wachttijden voor een servicedesk en interactieve zelfbedieningsterminals voor bioscooptickets, om er maar enkele te noemen.” [1]

Q Advisors, een wereldwijde TMT-investeringsbankboetiek, trad op als exclusieve financieel adviseur voor FWI in verband met de transactie.

Over Four Winds Interactive
Four Winds Interactive is de marktleider in software voor visuele communicatie. Het bedrijf, dat werd opgericht in 2005, is gevestigd in Denver. Het biedt marktleidende functionaliteit, integratie en diensten voor de snel groeiende markt van de visuele communicatie. FWI ondersteunt alle klanten met zijn klantensucces- en ontwikkelingsteams van wereldklasse. Organisaties die de kracht van visuele communicatie willen inzetten, vinden meer informatie op www.fourwindsinteractive.com of via +1-720-974-0111.

Over Vista Equity Partners
Vista Equity Partners is een Amerikaanse beleggingsmaatschappij met kantoren in Austin, Chicago, New York City, Oakland en San Francisco, en meer dan $ 46 miljard aan globale kapitaalverbintenissen. Vista belegt uitsluitend in software-, data- en technologiebedrijven die worden geleid door een managementteam van wereldklasse. Als waardetoevoegende belegger met een langetermijnperspectief draagt Vista professionele expertise en meerlaagse ondersteuning in om bedrijven te helpen hun volledige potentieel te realiseren via de structurering van technologiegerichte transacties, en bewezen managementtechnieken die flexibiliteit koppelen aan kansen. U vindt meer informatie op www.vistaequitypartners.com.

Mediacontact voor Four Winds Interactive:
Erin Doherty, +1-720-389-3620
edoherty@fourwindsinteractive.com

Mediacontact voor Vista Equity Partners:
Dafna Tapiero, +1-202-776-7776
vista@laurelstrategies.com

[1] Gartner, Inc., “How to Deploy Digital Signage Without Wasting Time and Money”, Adam Preset, Gyanee Dewnarain, Claire Wen, 2 maart 2018