AB „Grigeo“ 2018 metų 1-12 mėn. tarpinė konsoliduota finansinė atskaitomybė ir atsakingų asmenų patvirtinimas

Vilnius, Lietuva

2018 metais AB „Grigeo“ įmonių grupė ikimokestinį pelną, lyginant su 2017 metais, padidino 70,2%.
Per dvylika 2018 m. mėnesių įmonių grupė, kurią sudarė AB „Grigeo“, UAB „Grigeo Baltwood“, AB „Grigeo Klaipėda“, PAT „Mena Pak“ ir UAB „Grigeo Recycling“, pasiekė 142,5 mln. EUR konsoliduotą pardavimo apyvartą, tai yra 9,7 % daugiau nei per 2017 m., kuomet konsoliduota Grupės pardavimo apyvarta siekė 129,9 mln. EUR.
Per tą patį laikotarpį AB „Grigeo“ pardavimai siekė 82,5 mln. EUR ir tai yra 11,5 mln. EUR, arba 16,2 % daugiau nei prieš metus.
Ataskaitiniu laikotarpiu Grupė uždirbo 14,3 mln. EUR pelno prieš apmokestinimą ir tai yra 5,9 mln. EUR daugiau nei prieš metus.
Bendrovės prognozės dėl 2018 m. pelno prieš mokesčius pasitvirtino. Didėjant higieninio popieriaus gamyboje naudojamų žaliavų ir energetinių resursų kainoms, lyginant su 2017 metais, pelno prieš mokesčius uždirbome 41,4% mažiau, kas sudarė 1,7 mln. EUR. EBITDA rodiklis siekė 9,3 mln. EUR ir, lyginant su 2017 m., sumažėjo 0,9 mln. EUR.
Grupės EBITDA rodiklis – pelnas, neišskaičiavus mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo, palyginti su 2017 m. dvylika mėnesių, išaugo 22,7% ir siekė kiek daugiau, nei prognozuota – 28,1 mln. EUR.
Daugiau informacijos AB „Grigeo“ 2018 m. 1-12 mėnesių tarpinėje konsoliduotoje finansinėje atskaitomybėje su atsakingų asmenų patvirtinimu (žr. prisegtas bylas).

Gintautas Pangonis
AB „Grigeo“ prezidentas