Åpner offshoreplattform for ungdommen og hele befolkningen


15. januar 2019 - Kværner og Equinor ønsker å synliggjøre olje- og gassindustriens mange muligheter for kommende generasjoner. Søndag 17. februar inviterer de derfor både barn, ungdom og alle i Norge som har lyst til å komme på omvisning på den avanserte bolig- og utstyrsplattformen til Johan Sverdrup-feltet.

Bolig- og utstyrsplattformen (ULQ) er selve hjernen i den gigantiske Johan Sverdrup feltutbyggingen. Plattformen inneholder det avanserte kontrollrommet og systemer som utgjør nervesenteret for alle installasjonene på feltet, og med sine 450 lugarer og 560 sengeplasser vil den bli Norges største plattformhotell.

- Kværners verft på Stord fyller 100 år i år og vi ønsker å holde på i minst 100 år til. Vi ser stor aktivitet i olje- og gassindustrien i årene fremover. En slik aktivitet er også en forutsetning for å videreutvikle ny teknologi som industrien trenger for å kunne levere løsninger til fornybarsamfunnet. Da trenger vi kontinuerlig påfyll av kompetanse og arbeidskraft. Derfor er det viktig å synliggjøre til ungdommen hvilke fantastiske karrieremuligheter som ligger i denne næringen, og vise hvor viktig den er for lokalsamfunn og landet som helhet, sier Steinar Røgenes, direktør ved Kværners anlegg på Stord.  

Plattformen, som er i ferd med å ferdigstilles ved Kværners anlegg på Stord, er bygget av partnerskapet KBR og Kværner, med Leirvik som stor leverandør. I midten av mars skal den taues til havs og installeres på Johan Sverdrup-feltet.

- Fremtidig verdiskaping og konkurransekraft for olje- og gassnæringen er avhengig av at vi utvikler kompetanse hos stadig nye generasjoner. Vi er stolt over at vi gjennom aktiviteten på Johan Sverdrup både skaper store inntekter til velferdssamfunnet i Norge, og samtidig bygger kompetanse i industrien. Det er spesielt positivt at Johan Sverdrup-prosjektet bidrar til at mange ungdommer har fått lærlingplasser i mange av de bedriftene som er involvert, sier Equinors prosjektleder Aud Hove. 

- Til tross for en krevende prosjektplan har vi hele veien møtt milepælene som vi avtalte da vi signerte kontrakten i 2015. Vi har i fellesskap, både Equinor, KBR, Kværner og Leirvik, lykkes med å skape en atmosfære for godt samarbeid, som har vært avgjørende for at vi nå stolt kan vise fram denne flotte plattformen, sier Kværners prosjektleder Jan Tore Elverhaug.

Omvisning 17. februar
Søndag 17. februar kl. 12.00-16.00 inviterer selskapene Equinor, Kværner, KBR og Leirvik både store og små fra lokalbefolkningen og alle som vil komme fra resten av landet til å se innsiden av Norges største boligplattform, få uker før den transporteres t til Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Det er gått ut en spesiell invitasjon til ungdomsskolene i distriktet, hvor skoleelever inviteres til omvisning og en påfølgende Klasse-Kahoot med Markus Bailey som quizmaster.

Store lokale og nasjonale ringvirkninger
I juni 2015 vant Kværner i partnerskap med prosjekteringsselskapet KBR kontrakten for totalleveranse av dekket til utstyrs- og boligplattformen til Johan Sverdrup-feltet. ULQ-plattformen er en av fire plattformer i fase 1 av utbyggingen av olje- og gassfeltet Johan Sverdrup på den norske kontinentalsokkelen.

Kontrakten på over 6,7 milliarder kroner har hatt en høy andel norsk verdiskaping, og hadde i den travleste perioden nærmere 2 000 personer involvert i prosjektet.

For nærmere informasjon, kontakt:
Odd Naustdal, kommunikasjonssjef Vest-Norge, Kværner, Mob: +47 905 76 079, email: odd.naustdal@kvaerner.com