Muudatused juhatuses


AS-i Tallink Grupp (“Selts”) nõukogu valis Seltsi juhatuse liikmeks pr. Piret Mürk-Dubout  ning kutsus juhatusest tagasi hr. Andres Hunt’i tema oma sooviavalduse alusel. Tema volitused lõppevad 26.02.2019.a. 

Piret Mürk-Dubout omab pikaaegset rahvusvahelist kogemust müügi ja turunduse valdkonnas ning ettevõtete juhtimises. Pr. Mürk-Dubout liitub Tallink Grupiga Tallinna Lennujaam AS-st, kus ta on 2016. aastast olnud ettevõtte juhatuse esimees.

Enne liitumist Tallinna Lennujaamaga töötas Piret Mürk-Dubout mitmetel juhtivatel ametikohtadel Telia Company grupi ettevõtetes. Ta oli aastatel 2014-2016 Telia Sonera Eesti asepresident. Enne seda töötas pr. Mürk-Dubout aastatel 2013-2014 Stockholmis TeliaSonera AB-s grupi asepresidendina, vastutades 18 riigi kaubamärkide ja turundusstrateegia eest. Aastatel 2010-2013 töötas ta samas ettevõttes äriarenduse juhina ja asepresidendina, vastutades 18 riigi brändide arengu ja korporatiivse turundusstrateegia eest. Aastatel 2010-2013 töötas ta Stockholmis samas ettevõttes äriarenduse juhina ja asepresidendina, vastutades Baltiriikide ja Põhjamaade äriarenduse tegevuste eest. Aastatel 2007-2011 töötas pr. Mürk-Dubout AS Eesti Telekom strateegiajuhina ning oli aastatel 2008-2010 ka Serenda Investment OÜ nõukogu esimees. Aastatel 2004-2011 oli pr. Mürk-Dubout Eesti juhtiva mobiilioperaatori AS EMT juhatuse liige ning turundusdirektor ning enne seda, aastatel 1999-2004 juhtiva andmesideteenuseid ja kõnelahendusi pakkuva AS Elion Ettevõtted kommunikatsioonijuht.

Enne telekommunikatsioonisektoriga liitumist töötas pr. Mürk-Dubout rahvusvahelistel kommunikatsiooni- ja televisiooni valdkondadega seotud ametikohtadel – avalike suhete ja sisekommunikatsiooni juhina Eesti Siseministeeriumis, vanemprojektijuhina juhtivas PR ettevõttes Hill & Knowlton, mis tegutses Eestis ja Soomes, majandusuudiste toimetaja-saatejuhina Eesti Reklaamitelevisioonis, CNN maailmauudiste korrespondendina CNN International’is USAs ning sotsiaal- ja poliitiliste uudiste toimetajana Eesti Rahvusringhäälingus.

Pr. Mürk-Dubout omab ärijuhtimise magistrikraadi (MBA) Estonian Business School’ist (EBS), diplomit õigusteaduse valdkonnas Tartu Ülikoolist ning meedia ja kommunikatsiooni magistrikraadi Tartu Ülikoolist.

Pr. Mürk-Dubout volitused algavad alates 15.04.2019.a. ning kehtivad 3 aastat. Pr. Mürk-Dubout ei oma AS Tallink Grupi aktsiaid.

Alates 15.04.2019.a. on Seltsil viieliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad hr. Paavo Nõgene, hr. Lembit Kitter, pr. Kadri Land, hr. Harri Hanschmidt ja pr. Piret Mürk-Dubout.


Veiko Haavapuu
Finantsdirektor

AS Tallink Grupp
Sadama 5/7, 10111 Tallinn
E-mail veiko.haavapuu@tallink.ee