Systemair och Panasonic ingår partnerskap för utveckling av integrerade HVAC-lösningar


Pressmeddelande 26 februari, 2019 

  • Fokus på integrerade och hållbara HVAC-lösningar för kommersiella lokaler och bostäder
  • Samarbetet kommer att omfatta flera faser och inleds med lanseringen av en ny serie kylvärmepumpar.
  • De kombinerade lösningarna kommer att dra nytta av båda parters befintliga tekniker

Systemair, ledande ventilationsföretag med verksamhet i 50 länder, och Panasonic, världsledande inom utveckling av HVAC lösningar, offentliggjorde i dag ett strategiskt partnerskap i syfte att utveckla gemensamma integrerade och hållbara lösningar för såväl kommersiella som bostadsfastigheter.

Samarbetet mellan Systemair och Panasonic kommer att dra nytta av båda parters befintliga teknik och expertkunskaper. Under den första fasen kommer Panasonic att introducera en ny serie högeffektiva och miljövänliga kylvärmepumpar, som innehåller Systemairs innovativa reversibla kylteknik. De nya integrerade produkterna är fullt anpassningsbara och kan användas för att skapa skräddarsydda lösningar för specifika projekt (inklusive den lättare kommersiella sektorn), som tillfullo tillgodoser kundernas krav.

Systemair och Panasonic har även ett utvecklingssamarbete som omfattar teknik och funktioner för kyltekniska produkter. Målet är att skapa mer högeffektiva, miljövänliga och toppmoderna kyl- och värmepumps produkter för den europeiska marknaden. Utöver detta kommer man att nyttja företagens smarta molntjänster. Parterna kommer även att arbeta för en sömlös integration mellan Systemairs ventilationsprodukter och Panasonics avancerade värmepumpar för bostäder och kommersiella fastigheter samt styrteknik och uppkopplingsmöjligheter. Genom samarbetet kommer de två företagen att kunna skapa ett nytt och starkt värdeerbjudande som tillgodoser kundernas behov.

"Detta innebär stora synergimöjligheter när det gäller utveckling som tillgodoser våra kunders högt ställda miljökrav, samtidigt som vi skapar långsiktiga affärsmöjligheter på en växande europeisk marknad. Systemairs enastående produktsortiment och långa erfarenhet inom HVAC passar perfekt med vårt åtagande att erbjuda kunderna exceptionellt värde, funktioner och produktkvalitet", säger Toshiyuki Takagi, Executive Officer of Panasonic Corporation och President of Panasonic Air-Conditioner.

"Vi ser mycket fram emot detta samarbete och de nya möjligheter det innebär för att skapa nya innovativa produkter och systemlösningar. Genom samarbetet kommer vi snart att kunna erbjuda ännu bättre lösningar som kommer att spela en betydande roll inom utvecklingen av framtidens klimatsystem i byggnader", säger Roland Kasper, CEO på Systemair.

Läs mer på http://systemair.com eller http://aircon.panasonic.com

Systemair i korthet
Systemair är ett ledande ventilationsföretag med verksamhet i 50 länder i Europa, Nord- och Sydamerika, Mellanöstern, Asien och Sydafrika.  Bolaget omsatte 7,3 miljarder kronor räkenskapsåret 2017/18 och har för närvarande cirka 5 800 anställda Sedan grundandet av Systemair 1974 har bolaget uppvisat positiva rörelseresultat.  Under de senaste 10 åren har den genomsnittliga tillväxten uppgått till cirka 9 procent.

Systemair har en väletablerad verksamhet på tillväxtmarknader. Koncernens produkter marknadsförs under varumärkena Systemair, Frico, Fantech och Menerga.  Systemair är sedan oktober 2007 noterat på OMX Nordiska börs i Stockholm på listan för medelstora bolag. Koncernen omfattar ett 70-tal bolag.

Systemair kontakter:
Roland Kasper, CEO, + 46 73 094 40 13, +46 222 440 13
Anders Ulff, CFO, + 46 70 577 40 09, +46 222 440 09

Om Panasonic
Panasonic Corporation är en världsledare inom utveckling av diverse elektronisk teknik och lösningar för kunder inom konsumentelektronik, bostäder, bilar och B2B. Företaget, som firade 100 år 2018, har expanderat globalt och har nu 591 dotterföretag och 88 intresseföretag över hela världen. Koncernens nettoomsättning uppgick till 61,4 miljarder EUR räkenskapsåret som slutade 31 mars 2018. Företaget vill skapa nytt värde genom innovation inom alla divisioner och använder sin teknik för att skapa ett bättre liv och en bättre värld för sina kunder. Läs mer om Panasonic: http://www.panasonic.com/global

Panasonic kontakter:
Tel: +81-(0)3-3574-5664
Fax: +81-(0)3-3574-5699


Attachments

Pressrelease_Systemair_Panasonic_SV